Det finns hopp…

Inom VTS har vi ofta bekymrat oss för vår isolerade ställning som alltför dominerande klubb i länet. Lördagens IF SO Maxi Tour väckte emellertid en strimma hopp om ändring på sakernas tillstånd.
Vi hade glädjen att ha med ett tiotal knattar från Älmhults TK, en klubb som fört en tynande tillvaro alltför länge. Bland föräldrarna, som dök upp till andra avdelningens samling, återfanns en bekant nuna. Lars Almblad, duktig spelare i ÄTK på 70-80-talet, hade sonen Kalle, som för övrigt hävdade sig väl i konkurrensen med VTS-arna, med i tävlingen.
En pratstund med den gamle hardhittern gav vid handen att tennisen i ÄTK är på g igen med Thomas Johansson från Osby som tränare. Lars andades påtaglig optimism. Glädjande!
Minnena från den tid, då ÄTK var en klubb att räkna med i Småland under Sven-Åke Ohlssons engagerade ledarskap, tränger sig på. Förutom Lars kommer man t ex ihåg Mikael Jönsson, Jan Sandberg och Bengt-Göran Green, som alla hävdade sig väl i den småländska konkurrensen och de lite yngre Magnus Arvidsson och Fredrik Kristiansson, som ju båda sedermera blev duktiga VTS-are.
– – – – – – – – – –
Ett annat gott tecken: Joakim Sälgeback, värmlänning som flyttat bopålarna till Uppvidinge och tennisen till Hovmantorp, kom igår och snackade om att man planerar en sommartävling i ”Hovet” och ville kolla möjligheten att använda banor i Strandbjörket vid stort deltagarantal. Det går givetvis alldeles utmärkt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: