Ture Fridlund Memorial

Kära läsare, tag del av denna fantastiska text och notera särskilt dateringen. Originalet är handskrivet, förmodligen med stålpenna och med en utmejslad piktur, som säkerligen inte är lättläst för dagens ungdom.

Wexiö 15.9.1926

Statuter för T. Fridlunds Vandringspris

Priset är ämnat att vara ett medel i Wexiö Lawntennisklubbs strävanden för att förmå den kvinnliga skolungdomen till ett mera allmänt deltagande i och intresse för den allsidiga och sunda motion, som lawn-tennisspelet skänker.

Priset utgör ett vandringspris att utdelas vid W.L.K:s tävlingar i klassen ”Single, Open. Kvinnlig skolungdom”, såvida inom denna klass minst sex deltagare anmäla sig.

Skulle icke minst sex deltagare i denna klass finnas, återgår pokalen och tilldelas en annan klass vid tävlingarna.

Pokalen bör under månaderna maj, september och april förvaras å lämplig plats inom flickläroverket, om skolans föreståndarinna härtill lämnar sitt bifall, men disponeras i övrigt av vinnaren efter gottfinnande.

T. Fridlund

Varför denna publicering av ett mer än 80-årigt dokument? Jo på styrelsemötet idag tog vi, på ”Fiddes” initiativ, beslutet att återuppliva de gamla handicaptävlingarna Skeppet och Damhandicapen. Formerna kommer att bli lite annorlunda än när det begav sig, vilket det finns anledning att återkomma till.
Ture Fridlund-priset då? Jo, damtävlingen kommer att få namnet ”Ture Fridlund Memorial”. Vi tycker att det finns stor anledning att bevara minnet av en av de mest betydelsefulla personerna i Växjötennisens historia som dessutom var en föregångare i främjandet av tjejidrott.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: