Fel publikreaktion

2-6, 1-4, uppgivet . . .
Den här typen av resultat förekommer dessvärre lite för ofta på Ten Tour Online, i första hand i juniorsammanhang. Om man får reda på sanningen bakom siffrorna, är skälen att bryta i många fall oacceptabla och därmed ett utslag av osportslighet.
Inom VTS pratar vi med våra yngre juniorer om problematiken. I de allra flesta fall saknas vettiga motiv att inte fullfölja i ett sent skede som det beskrivna, särskilt om man t ex valt att spela trots kanske lätt förkylning eller lindrigt magont. Vår självklara policy är, att antingen spelar man och gör det hela vägen eller spelar man inte alls.
I ATP-tävlingen i Monte Carlo förra veckan dök upp en märklig reaktion med anknytning brytaproblematiken. Fransmannen Simon vrickade ena foten i match mot skotten Murray, men bestämde sig att spela vidare trots klart nedsatt rörelseförmåga.
Murray valde i den uppkomna situationen att använda stoppbollar i lite högre utsträckning än normalt. Skotten blev utbuad av Monte Carlo-publiken på kuppen. Obegripligt!
Spelet går ju bl a ut på att dra fördel av motståndarens svaga sidor. Att inte spela stoppbollar om motståndaren rör sig dåligt är ungefär som att bara spela på en bra forehand om opponenten har en klen backhandsida. Orsaken till de aktuella förutsättningarna – skada eller inte – är förstås av underordnad betydelse.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: