Strandbjörket, ansiktet utåt

Årets utomhusstart har varit extremt till sin fördel – vädermässigt. Sol, nästintill sommarnivå på termometern, kav lugnt och inte en regndroppe! Bättre kan det inte bli, i synnerhet om man som vi i VTS har förmånen att ha våra utebanor i Strandbjörket.
Vår utomhusanläggning är – utan skryt – en av de i särklass mest natursköna i landet. Just nu visar sig Strandbjörket från sin kanske allra bästa sida. Den skira grönskan är helt betagande.
När VTS-verksamheten flyttas ut, exponeras den inför alla de människor, som rör sig i Strandbjörket eller passerar på promenad, cykel- eller joggingtur runt Växjösjön. Vi har en möjlighet att visa upp det vi håller på med för skilda kategorier av Växjöbor, ett tillfälle som vi måste ta tillvara på bästa sätt. De värden, som VTS står för, måste synliggöras för Växjöborna.
Våra högt kompetenta och engagerade tränare säkerställer att all tränarledd aktivitet sköts och visas upp föredömligt. Det kommer att vara späckat med juniortennis på skilda nivåer i maj och juni.
Det egna spelet, oavsett om det är juniorer mot juniorer, juniorer mot vuxna eller vuxna mot vuxna har förhoppningsvis nerv och kan väcka intresse bland flanörer i parken. Ett föredömligt uppträdande på banan, fritt från svordomar, könsord, racketkastningar, vredesutbrott eller andra dumheter, är en hjärtesak för en god VTS-are.
Juniorer kan ibland hemfalla till alltför lekbetonad aktivitet. Visst skall det finna utrymme för lek också, men den bedrivs bäst i parken efter tennispasset. På banan skall det alltid vara fight.
Att hålla snyggt på och utanför banorna tillhör god VTS-stil. Sladdnät och borstar skall hängas upp på sina platser och skräp – både på och utanför banorna – skall placeras i papperskorgarna. Det blir trivsammast så för alla, inte minst för våra vaktmästare.
En lång och förhoppningsvis skön tennissommar, som kommer att kulminera med JSM för 12- och 16-åringar i augusti, har precis tagit sin början. Vi träffas och trivs i Strandbjörket!

Annonser

One Response to Strandbjörket, ansiktet utåt

  1. Ola H skriver:

    ja, vilken är egentligen Sveriges ”naturskönaste” utomhusanläggning? Läsare här kan väl komma med förslag? Några personliga favoriter; Taberg (mest för gemytet), Ulricehamns Stadspark, Näsbypark, Västerås inne i stan… (ej hemska Bellevue), Munka Ljungby, Ängelholm, Skövde, Vetlanda…?

    Ja, vad man gillar kanske också beror på var man spelat bäst och mest?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: