Spela tennis – gå på tennis

Att spela tennis eller att gå på tennis? Är det någon skillnad i begreppen och i så fall, vari består den?
Under den inledande tennisskoletiden i VTS med minitennis och mellanboll går man på tennis, precis som man går i musikskolan eller går på gymnastik. Det handlar om att pröva på aktiviteten och komma till klarhet om det är ”min grej”.
De som hos oss i VTS går vidare i rekryterings- och så småningom tävlingsgrupper får i ett huj minst fördubblad träningsdos. Man går över från att gå på tennis till att spela tennis. Klubbens drivkraft är att ur dessa kategorier få fram nya generationer av duktiga spelare.
Inom Växjö TS är vi övertygade om – och det är inget originellt förhållningssätt – att den, som vill bli bra i tennis,  måste ha passionen att lära sig så mycket som möjligt av spelets innersta väsen, att älska spelet och att ha drivfjädern att hela tiden förkovra sig. Klubbens filosofi är att stötta med hjälp av kunniga, engagerade och nästan ständigt närvarande tränare samtidigt som rikligt utrymme ges för det – som vi ser det – viktiga egna spelet.
Den tränarledda träningen är självfallet stommen i all spelarutveckling. I klubbens tänkesätt och upplägg är emellertid också det egna spelet centralt och därtill en tydlig värdemätare på hur det står till med den nödvändiga passionen. Vi erbjuder möjligheten att delta i Esyluxligan och tillhandahåller generösa villkor för juniorkortet. Speciellt under utesäsongen är möjligheten till eget spel närmast obegränsad. Menyn är presenterad. Valet är juniorens.
Utomhussäsongen erbjuder fantastiska möjligheter för den som är besjälad av passionen; inga begränsningar i bantillgången, intensiv kom-igång-verksamhet i maj, rikligt med tävlingar på hemmaplan, Esyluxligan och ett alltjämt hyfsat långt sommarlov.
Ta tillvara möjligheterna, alla ni i tävlings- och rekryteringsgrupperna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: