Värendsvallen är inte död

Årsmöten är ju sällan särskilt välbesökta. När Smålands Idrottshistoriska Sällskap kallade till sitt föreningsmöte, sammanstrålade emellertid imponerande drygt 70 personer i Tipshallen.
En bidragande orsak till den i sammanhanget respektingivande siffran var säkert att man som extra programpunkt fått in en presentation av Arenastadskonceptet. Projektledaren Anders Franzéns var informativ, även om han kunde ha avverkat de inledande och havererade turerna lite snabbare.
Intressant var att ta del av att namnet Värendsvallen inte är dödat. Om jag uppfattat saken rätt i Smp, skulle ”Värendsvallen” vara ett minne blott, när allt är klart. Franzén var tydlig med att den nuvarande arenan, som övergår till att hysa enbart friidrott, även framledes kommer att heta Värendsvallen. Skönt att den stolta historien inte försvinner helt bland alla företagsbenämnda arenor.
Att den gamla Värendsvallen från 1932 jämnats med marken var måhända nödvändigt. Däremot är det inte ens tröst för tigerhjärta att – som Franzén lättsinnigt menade – man kan åka till Alvesta eller Lessebo för att känna lite av historiens vingslag. En historiskt betydelsefull anläggning inrymmer betydligt mer än sitt rent fysiska skal. ”Mycket sitter i väggarna” heter det ju. Virdavallen i all ära, men det är många divisioner upp till Gamla Värendsvallen även om de tids- och stilmässiga likheterna finns.
Avslutningsvis, innan årsmötesförhandlingarna, följde en kort promenad över till Vida Arena. Ishockeytemplet är ännu bara ett skelett, men visst fick man en uppfattning om hur det kommer att gestalta sig framåt hösten.
– – – – – – – – – –
Extra trevligt i sammanhanget var att träffa pingislegendaren Reine Lindahl, som numera åter är Växjöbo efter många års exil österut i Småland.
– – – – – – – – – –
Förresten,  ”3 minter med Fredrik Rosengren” i SVT:s Smålandsnytt igår var sevärt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: