Imponerande altmeister

Yvonne Heinonens bild illustrerar mycket av vad jag vill förmedla med detta inlägg. Altmeister ”Tobbe” Thestrup var tveklöst helgens lirare i Strandbjörksspelen, en tävling där glansen har flagnat sedan fornstora dagar. Notera skärpan i blicken och bollfokuseringen.
”Tobbe” gav sina gymnasieadepter Teo Ottosson och Robin Thour varsin ordentlig lektion innan det var dags för final i A-klassen mot Daniel Appelgren. Teo är värd en eloge för vasst motstånd. Robin blev nollad. Än är det långt till ”par nobis”, min jämlike.
Boråsaren Daniel är trea i landet bland 15-åringar. En intressant värdemätare att vänta, alltså.
En olycklig start hindrade inte ”Tobbe” att jobba sig in i matchen och slita till sig den jämna andra akten.  I skiljesetet var den vältrimmade VTS-tränaren klart starkast både i huvud och fötter, 33 års skillnad i ålder till trots.
Våra unga VTS-are borde ha suttit uppradade runt bana 2. Bättre lektion i hur man bör agera i vansklig matchsituation än den ”Tobbe” levererade är svår att få. Än en gång, juniorer och föräldrar, våra tränare håller hög och bred kvalité, oavsett hur man mäter.
”Tobbes” och Anders Franssons medverkan i A-klassen – Anders tvingades ge upp på grund av skada i semifinalen mot Appelgren – innebar förstås en angenäm förnimmelse av historiens vingslag för oss som var med på den gamla goda tiden. Samtidigt är två snart 50-åriga veteraners framfart ännu en bekymmersam påminnelse om det allvarliga tillståndet vad gäller återväxten i svensk tennis.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: