Det ska fan vara tävlingsdirektör

– Det ska fan vara tävlingsdirektör, för att travestera August Blanches formulering i komedin ”Ett resande teatersällskap”. När vädrets makter är onådiga, finns det angenämare sysselsättningar än att vara tävlingsledare för Strandbjörksspelen.
Inomhusfredagen följdes av en  lördag med uppehållsväder men i övrigt höstliknande förhållanden. Väderprognoserna för natten och morgonen gav en tydlig vink om att det gällde att ställa klockan på tidig ringning. Regn väntades under större delen av natten, och så blev det också.
Tack, Calle och Lasse för att ni var på plats runt 07.30 liksom förstås vaktis Ingvar. Matchstarten kunde genomföras planenligt kl. 9 efter omfattande svampningsjobb. Bortsett från en lätt skur efter ungefär en halvtimmes spel, förlöpte finaldagens spelordning dessbättre programenligt.
Spelmässigt hävdade våra VTS-are sig väl. Ende externe klassvinnaren var Karlskronas Dennis Merdan, som finalvann över Oscar Hovhammar i 18-årsklassen. Oscar hade dessförinnan för första gången i sitt unga tennisliv  besegrat jämnårige Olle Thestrup i semifinalen. Mellan semi och final hade Oscar dessutom klarat av semifinal i 16-årsklassen, så det var tämligen följdriktigt att han drabbades av lite soppatorsk i finalen.
Två andra glada VTS-överraskningar, som inte skämt bort oss med klassvinster tidigare, var Viljam Hansson 9 och Elin Nilsson 11. Viljams semifinal mot hetlevrade men mycket bollbegåvade Alen Botic Värnamo var riktigt, riktigt löftesrik.
Elin var inblandad i finaldagens raffel, poolspelsavgörandet i 12-årsklassen. Alla slog alla i mycket jämna tvåsetsmatcher, och Elin blev klassvinnare i kraft av bäst gameskillnad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: