Stolt historia (17)

Detta är inget förringande av ”Tobbe” Thestrups A-klassvinst i årets Strandbjörksspelen. Men icke desto mindre är det ändå med mycket stänk av vemod man betraktar en bild som den här till vänster.
De flesta känner igen Janne Gunnarsson och Niclas Kroon. De två VTS-arna gjorde upp i finalen 1989 med Janne – meste Strandbjörksspelen-vinnaren genom åren – som segrare.
Det var två spelare med
* Titlar på ATP-touren, Janne i Wien  1985 och Niclas i Brisbane 1989.
* Under 50 som bästa ATP-ranking, Janne 25:a och Niclas 46:a.
Toppseedad i startfältet var Mikael Pernfors!
Idag, när man får gå ner runt 300 på ATP-rankingen för att hitta komplement till Robin Söderling, skulle Janne och Niclas haft givna platser i det svenska Davis Cup-laget.
I slutet av 70-talet och större delen av 80-talet var det mer regel än undantag att vinnaren i Strandbjörksspelens A-klass hade hyfsad eller riktigt bra ATP-ranking, vilket jag blivit nogsamt påmind om av Sven Elofsson.
Förutom våra egna och nämnde bolltrollaren Perfors hittar man t ex namn som Peter Lundgren, Mikael Tillström, Lars-Anders Wahlgren, Ulf Stenlund, Jörgen Windahl och Magnus Tideman i deltagarlistorna,  för att nämna några.

Annonser

One Response to Stolt historia (17)

  1. Ola H skriver:

    Ok, allt var bättre förr.
    Men varför lyckas inte tennsen förklara för tex media att dagens svenska tennisspelare, tex de som spelade i futures i Sverige nyligen, är bättre idrottsmän än alla som lirar i Öster eller Växjö Lakers?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: