Framtidsinvestering

Den traditionella sommartennisskolan i VTS-regi är i full gång och i år med rekordtidig start. Lika traditionellt är Calle Pihlblads helhjärtade engagemang för att vid sidan om den egna insatsen på banan vägleda den stora skaran tränare och alldeles speciellt de allra yngsta.
Calle ger de unga en oslagbar utbildning, där teori och praktik blandas på ett lika naturligt som intensivt sätt. Calle bygger med sitt sprittande engagemang i sina dagliga planeringsmöten upp kunskap, självförtroende och inspiration som gör att de unga känner sig trygga och bekväma i samspelet med sina elever. Utan stöd av detta slag är risken överhängande att det kan gå slentrian i jobbet hos den, som inte är van att agera flera timmar dagligen i tränarrollen.
Den unga tjejkvintetten Sara Nillroth, Ida Olsson, Ellinor Schön, Matilda Lind och Agnes Brodén, som har fått det fulla ansvaret för minitennisen, är rena glädjekällan, närhelst man möter dem i hallen. Alla säger att det är ”skitkul”, när man frågar dem hur det går. Att t ex se Ida och Sara sitta intensivt planerande i cafeterian sent på nationaldagseftermiddagen värmde gott i VTS-själen. Lika värmande är de berömmande ord, som kommit mig till del från berörda föräldrar.
Eget tävlande är inte det viktigaste i dessa tjejers tennis. Att utbilda dem till tränare/ledare och på det viset säkra deras fortsatta engagemang inom Växjötennisen är en hjärteuppgift för VTS.
Calle har lagt en förnämlig grund och kommer garanterat att ge allt för att vidareutveckla sitt löftesrika tränargarde.
På bilden ses Ida och Sara framför den imponerande samlingen av alster, som minitennisbarnen lämnat in för teckningstävling.
– – – – – – – – – – –
Mycket i detta inlägg har kretsat kring de minst erfarna i tränarteamet. Men vi får givetvis inte glömma det mer rutinerade gardet. Pontus Norberg, ”Ludde” Turesson och Johan Beigart är ju garvade vid det här laget, och till detta gänget närmar sig Johan Thestrup.  Att Gabbi Tepic gör comeback är jättekul liksom att Alexander Apell debuterar i teamet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: