Klubbkänsla

Jag har sagt det förut, på gränsen till tjatigt tycker säkert många, men det tål att upprepas. Vilka suveräna tränare vi har i Växjö TS!
Har ni läst ”Fidde” Rosengrens gratulationskommentar till Teo Ottossons Båstadvinst? Mitt uppe i Wimbledonförberedelserna med Robin Söderling har alltså ”Fidde”  full koll på vad som händer hemma i VTS. Och inte nog med det, han tar sig tid att skicka ett grattis till Teo via denna blogg. Hur stort och inspirerande är inte ”Fiddes” gest för Teo?
Yrkeskunskap är självklart viktigt i alla fack, också i tennistränarskrået. Här är våra VTS-tränare svårslagna. Engagemang är måhända ännu mer betydelsefullt i tennisbranschen. Min bestämda övertygelse är att VTS-tränarna är lika outstanding i denna gren.
Klubbkänsla är dessvärre på väg att bli en bristvara i modern idrott. ”Fidde”  har ju rollen som ansvarig för juniorverksamheten i VTS. Teogratulationen är bara ett exempel i mängden på ”Fiddes” föredömliga och helhjärtade engagemang i klubben och på hans – precis som våra övriga tränares – djupt rotade klubbkänsla.
Snacka om att föregå med gott exempel och att stå med båda fötterna på jorden!
————
Calle Pihlblads just nu pågående och vid det här laget väl beprövade teori-praktik-utbildning av våra unga tränare i samband med tennisskolan torde vara unik i tennissverige. Calles upplägg borde uppmärksammas från högre ort i svensk tennis. En förutsättning för att lyckas är just yrkeskunskap, engagemang och klubbkänsla, där Calle håller ”Fidde”-klass förutom den internationella erfarenheten. Utan dessa kvalitéer hos den som leder verksamheten är ett projekt av denna typ dödsdömt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: