Kajsa gjorde det igen

”F 14 segrare!! Fullständig kross i finalen. Överlägsen i klassen”
Denna angenäma sms-läsning med vidhängande bild damp ner från VTS-ledaren Pontus Norberg snabbt efter finalen i Båstadtennisens  huvudklass för 14-årstjejer och långt före resultatuppdateringen på TenTour Online.
Raderna avser förstås Kajsa Rinaldo-Persson, som med all önskvärd tydlighet befäste sin ställning som landets för närvarande klart bästa 14-åring på flicksidan. Finalopponenten Siri Viktorsson Mälarhöjden fick bara med strögames i epilogen, samma Siri som Kajsa lite överraskande förlorade mot i Höllvikens Tennis Europe-tävling tidigare i sommar.
Båstad gick faktiskt lättare än JSM i Göteborg, där det var idel tresetare på slutet. Själv bevittnade jag utskåpningen av Isabelle Entensa SALK i kvarten och var lite tveksam om klasskillnaden berodde på Kajsas höga nivå eller motståndarens svårigheter att hitta rätt innanför linjerna. Den gamla klyschan ”man spelar inte bättre än motståndaren tillåter” äger nog fortfarande sin riktighet. Det var Kajsa, som gjorde Isabelle till statist.
Om man ser rent siffermässigt på Kajsas matcher, vilket självklart är ett mycket snävt synsätt, var faktiskt klubbkompisen Anna Hermann i åttondelen den som luggade Kajsa på flest games!
Så som Kajsa agerar just nu, är hon uppenbarligen riktigt svårslagen bland sina jämnåriga. Hur hon står sig i de förestående JEM-tävlingarna blir mycket intressanta att följa. Stort grattis, Kajsa!
– – – – – – – – – – – – – –
Vi kan alltså lägga till handlingarna VTS-klassvinnare nummer två i årets Båstadtennis. Teo Ottosson var ju den förste för en knapp vecka sedan.

Annonser

One Response to Kajsa gjorde det igen

  1. fredrik rosengren skriver:

    Gratiis Kajsa !
    Ännu en härlig prestation av våran kanontjej. Fantastiskt jobbat. Stort grattis även till Pontus som tar hand om de våra där nere i Båstad dag ut och dag in. Jag vet precis hur jobbigt men samtidigt oerhört stimulerande det jobbet är. Ända in i kaklet ¨Ponta¨ du gör ett hästjobb, precis som alla underbara tränare där hemma i tennisskolan. Det är ett privilegie att få jobba med er och att vara VTS are. Häslsningar från ¨Vimby¨

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: