Stolt historia (18)

Bollebo i Strandbjörket håller just nu på att omdisponeras interiört. Det kan därför vara passande att påminna om historien fram till det röda husets tillkomst.
Översta bilden är från 1953 då Sydsvenska Mästerskapet, på den tiden en stor tävling, arrangerades i Strandbjörket. Banbeståndet var begränsat två planer, nuvarande ettan och tvåan. Den provisoriska men välbyggda informationstavlan var placerad intill cykelvägen norr om banorna. Till vänster stod Harry Olssons tillfälliga tävlingsexpediton i form av en från Ingemanssons Fiskaffär lånad torgvagn, ur
vilken omisskännlig fisklukt spred sig.

Tiden gick, och nästa lösning blev att när det var tävlingsdags låna en lotterikiosk från Tombolacentralen. Mellanbilden är från Strandbjörksspelen någon gång i andra hälften av 70-talet. De samtalande herrarna känns säkert igen. Minstingen är ”Kåckes” mellanson Johan.
Bollebo tillkom 1987 för att dels ersätta de anskrämliga toaletter, som fanns bakom bana 3 och dels bli en permanent kiosk och tävlingsexpedition för VTS. På bilden hälsar jag fritidsnämndens dåvarande ordförande Rune Rydén, som förrättade invigningen, välkommen till det nyuppförda Bollebo.
Namnet Bollebo, som vi för övrigt hade pristävling om, har Inger Hedenfalk som mamma.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: