Trovärdigt?

Kvasianalys och önskedrömmar i det blå är inte ovanliga inslag på diverse tennisrelaterade bloggar och hemsidor. Såhär lät det t ex inför Davis Cup-matchen mot Serbien, där varje tips, som inte innebär serbisk slutvinst, saknar all rimlighet.

”Tänk om. Tänk om Sverige skulle skrälla i helgen? Kanske får då det svenska Davis Cup-laget sin välförtjänta bragdmedalj – äntligen? Hur svensk media som redan skrivit matchens slutresultat till 5-0 skulle reagera vågar man inte spekulera i men tänk vilken möjlighet för till exempel Ryderstedt och Eleskovic att få exponering. De sliter i det tysta i en världssport och är topp 350. Få förstår vilken prestation bara det är. Oj vilken ”revansch” det vore och visst skulle en septembersemifinal mot Argentina eller Kazakstan sitta fint?”

Citatet är inte hämtat från någon obskyr blogg. Nej, klippet kommer från det mest oficiella på nätet i svensk tennis, förbundshemsidan tennis.se.
Visst skall man vara lite patriot när det handlar om landskamp, men det måste vara visst mått av rim och reson. Om syftet med raderna var att locka publik till Halmstad, är formuleringarna snudd på falsk marknadsföring. Vad är det förresten för ”revansch” Eleskovic och Ryderstedt skall ta?
– – – – – – – – – – –
Grattis Kajsa till en ny stark turneringsvinst!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: