En av tre jokrar gick hem

De svenska wild carden i Swedish Open beskrevs i dagsprogrammet som tre jokrar. Tävlingsledningen spelade ut de tre överraskningskorten i svit på Båstads cetercourt. Bara ett, Michael Ryderstedt gick dessvärre hem.
Bortsett från en rejäl svacka i andra set levde KLTK:aren mer än väl upp till de förväntningar man kunde ha anledning att ställa på honom. Segern mot argentinaren Gonzales – drygt 200 platser före svensken på den aktuella rankingen – grundlades genom den vassa forehanden och ett antal omdömesgilla stoppbollsöverraskningar.
Christian Lindell, framtidshoppet, agerade som en något bättre upplaga av de svenskar, som föll bort i kvalet. Fantasilöst sluggande utan tillräckligt omdöme och säkerhet räckte inte alls till mot spanjoren Riba.
Båstadgunstlingen Andreas Vinciguerra inledde riktigt rostigt mot franske kvalaren med det jobbiga namnet Jonathan Dasnieres de Veigy. Jag gick över en stund till bana 1, där dagens bästa och tuffaste matcher spelades, efter första set. Vid återkomsten till centern hade ”Vince” tagit andra set och breakat till 2-0 i tredje. Dessvärre blev utdelningen – trots gigantiskt läktarstöd – i fortsättningen bara ett enda game. Svenskens spelnivå var obetydligt högre än i första set. En mycket vemodig sorti för publikfavoriten Andreas.
– – – – – – – – – –
Intrycket att kvalvinnarna håller hög klass består. Tre av de fyra är vidare till andra omgången, och den fjärde föll bort i ett internt möte

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: