Det räcker nu…

Det känns trist, när en tennisfest som JSM blir fokuserad på vädret. Så här långt – och prognoserna ser inte bättre ut de närmaste dagarna – har tyvärr fader Pluvius haft en alldeles för framträdande roll.
Man får lätt intrycket att folk runt banorna tittar mer i sina smartphones än på spelet. Klart.se och WeatherPro verkar slå rekord i besöksfrekvens.
Tidigare erfarenheter i liknande situationer har varit, att närvarande tränare har tagit omständigheterna med stoiskt lugn och visat stor förståelse för rådande omständigheter. Oerfarna föräldrar har däremot ibland varit jobbiga.
När vi idag tvingades skjuta upp ett antal 12-årsdubblar – egentligen ett ganska bagatellartat ingrepp i spelordningen – fick vi reaktioner från två Stockholmstränare.
Den ene, vars spelare hunnit få igenom sin match med vilodag i morgon som följd, undrade lågmält, om det skulle gå bra att spela nästa omgång inomhus vid sidan om ordinarie spellista. Båda hans spelare var förstås utslagna i singel.
Den andre bullrade på i kaxig stil, tyckte att vårt beslut var amatörmässigt och att matcherna skulle genomföras, oavsett när de tog slut. Vår bedömning var, att det handlade om 12-åringar, som i de sista matcherna skulle vara klara säkerligen efter midnatt!
Det hör till saken, att de sista matcherna i den del av spelordningen, som vi valde att genomföra, slutade vid pass 22-tiden. Om spellistan hade genomförts i sin helhet, skulle vi ha drygt dussintalet ytterligare matcher att ro i hamn!
– – – – – – – –
Vädrets vresigheter tär naturligtvis på krafterna i vår fantastiska ledarstab. Hittills är dock dessbättre alla lika alerta, som när vi startade i lördags.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: