Final i dur

Inledning i sol och även avslutning utan minsta nederbördshot. Då är det lätt att fördra allt regnstrul i mellandelen av JSM-veckan.
Överraskande gott om folk runt banorna och bra stämning, trots att ingen VTS-are figurerade i singelfinalerna, värmde liksom den långa raden av ”tack för en bra tävling” och liknande uppskattningsfraser från tränare, föräldrar och t o m spelare. Kort sagt, slutintrycket av JSM 12 och 16 kändes mycket bra.
De, som sökt sig till Strandbjörket, bjöds på två mycket bra singelfinaler i 16-årsklasserna. Favoriten Rebecca Peterson Järfälla såg ut att gå mot en enkel seger. Jacqueline Cabaj-Awad Hobby låg under 1-6, 1-5, men stred föredömligt, höjde spelkvalitén och gick upp till 5-5. Järfällatösen var skakad, men redde ut krisläget.
Elias Yemer Lidköping och Daniel Windahl Göta har en seger var – med klara siffror – i tidigare möten under sommaren. I en svängig final över drygt två timmar drog västgöten till slut det längsta strået. Intrycket att framtidsförhoppningar kan ställas på de båda finalisterna består.
12-årsfinalerna blev inte några nagelbitare. Karl Friberg Örebro var som väntat dominant på pojksidan mot Viktor Dahlstrand Helsingborg. Wilma Berglund Lidköping var inte mycket sämre bland flickorna. Julita Saner Västerås-Fridnäs blev ett ganska lätt finaloffer.
Lidköping, den gedigna västgötaklubben, imponerar alltså med två singeltitlar och dessutom en semifinalplats i flickor 16 genom Donika Bashota. På plats i Strandbjörket fanns lika sympatiske som garvade tränaren Lars Granath och nye Stjepan Vlasic, en kroat som gör ett mycket seriöst intryck.
– – – – – – – – – – –
JSM 12 och 16 2011 är över. Efter en högintensiv vecka med 14-15 timmars arbetsdagar är hjärnan full av intryck och reflexioner. Jag hotar härmed med att delge er läsare en del av dem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: