JSM-funderingar (1)

Summering av  åtta tuffa dagar
Att arrangera ett JSM är en tung uppgift. Att göra det för andra året i följd innebär risk att det går slentrian i uppgiften.
Dessbättre visar facit att farhågorna var helt obefogade. Det samlade resultatet av många VTS-ares insatser – det garvade gänget och många fräscha nytillskott – ledde till ett eftermäle med massor av beröm från tränare, förbundsföreträdare, föräldrar och spelare.

* Mina medhjälpare i den direkta tävlingsledningen, Tuomas, ”Kåcke”, ”Askan”, ”Tobbe” (innan han åkte till JSM-et i Stockholm), Calle som stöttade i alla lägen och tävlingsledarna på sidobanorna med Håkan S i spetsen var lika pålitliga som ett atomur.
* Domarkravet i 12-årsklasserna, som vi såg som ett problem, blev ett stort utropstecken. Hela gänget av mer eller mindre erfarna rättskipare överraskade positivt. Dispyter kring domslut tillhörde sällsyntheterna. Kurts arbete i förberedelsefasen och Calles organisation och entusiastiska uppbackning i utförandeskedet bäddade för succé.
* Lika stort utropstecken var den nya och breda cafeteriagruppen med Irene, Malin, Pernilla, Ann-Eva, Maria, Mia och Anna. Gott om medarbetare, perfekt organisation och en ständigt positiv ton såväl externt som internt uppskattades av alla kunder.
Nytt och nytt.  Bakom kulisserna fanns förstås erfarne Lasse, som i flera avseenden är en klippa i sammanhang som ett JSM.
* Att slippa sopa banan efter sig är en sällsynthet i svenska tennistävlingar, dock ej om det är JSM i Strandbjörket. Bernth organiserade en arbetsvillig stab, där han själv gjorde en jätteinsats. Förutom den generösa servicen mot spelarna innebär jobbet en rejäl tidsbesparing mellan matcherna.
* Åke R skötte i sedvanlig ordning och utan åthävor allt praktiskt från ljudteknik till renhållning kring banorna på ett suveränt sätt.
* Åke och vapendragaren, vakmästare Ingvar, gjorde tillsammans med ”Tobbe” före start det tuffa jobbet med att omdisponera och fräscha upp Bollebo och sittmöblemanget utanför. Ett antal föräldrar med Håkan S i spetsen gjorde banorna ogräsfria.
* Vårt nya charmtroll Mirna hade det hett om öronen i receptionen, men skötte sig med den äran liksom Karolina. Vidare var det trevligt att nypensionerade Marianne kom tillbaka och gjorde ett par pass i cafeterian.

Många är nämnda här, ingen är glömd. Tack alla ni, som på ett eller annat sätt bidrog till att göra JSM 12 och 16 i Växjö 2011 till en fullträff

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: