JSM-funderingar (3)

Dålig betalningsdisciplin
I inbjudan till alla tävlingar – Sommar- och Vintertour undantagna – föreskrivs att anmälningsavgiften skall erläggas i samband med anmälan. Somliga arrangörer hotar t o m med att spelaren inte tas med i lottningen, om avgiften ej är betalad, ett hot som dock sällan sätts i verket.
Vanligare är att en förseningsavgift tillkommer om man inte fullgjort sina skyldigheter i tid. 50-lappen, som VTS tog ut i samband med JSM, svider uppenbarligen väldigt lite i de flesta föräldraplånböcker.
I JSM-et i Växjö var nämligen listan på sena avgifter lång med massor av extraarbete för tävlingsledningen som konsekvens. Den, som är tävlingsledare, måste ovanpå alla andra sysslor agera skarprättare och avkräva syndarna avgiften, skriva kvitto och bocka av. Problemen blir inte enklare, när man också spelar på sidoanläggningar. Om det till yttermera visso blir skifte ute – inne, kan tillståndet lätt gå över i kaos.
I början av tävlingen med nya spelare på varje insläpp är det mänskligt att en eller annan miss görs. Asterisken för syndaren kan missas i spellistan och därmed uteblir kravet. Vidare kan även den bäste i stressat läge missa avprickningen. Konsekvenserna kommer efter tävlingen, när kvarvarande betalningssyndare skall faktureras. Risken är uppenbar, att en och annan kontantbetalare likväl får faktura. Om så sker, reagerar minsann föräldrarna…
Faktureringen är inte gjord i en handvändning. Alla adresser måste letas upp i TenTour och registreras i faktureringsprogrammet innan fakturorna ens kan skrivas ut. En 50-lapp i förseningsavgift ger en mycket blygsam timpenning, om man ser till allt onödigt arbete, som måste göras.
I VTS ligger uppgiften att fakturera ett drygt 40-tal fortfarande obetalade avgifter framför oss. Roligare jobb finns!
Att alla avgifter därefter kommer in på förfallodagen är långtifrån givet. Det finns alltid en kategori, som trixar på olika vis för att komma ifrån att slanta upp hundralapparna.
Det är kanske dags att dra åt tumskruvarna och bara ta med spelare, som skött betalningen, i lottningen?

Annonser

One Response to JSM-funderingar (3)

  1. bollfokus skriver:

    Man kan ju också prova att höjja straffavgiften med ett par hundralappar. Om inte det heller funkar så har det i a f en positiv effekt på klubbens ekonomi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: