Trist läsning

Stortalanger är sällsynta i svensk tennis idag och måste, i den mån de poppar upp, vårdas ömt. Ellen Allgurin från Värnamo är kanske det största löftet som kommit fram efter Robin Söderling.
Som stor tennisvän och småländsk sådan var det därför extra trist att läsa Jonas Arnesens artikel med rubriken ”Konflikten som kan stoppa en stor talang” i senaste numret av Svenska Tennismagasinet. Jonas beskrivet en av allt att döma synnerligen infekterad motsättning mellan å ena sidan Svenska Tennisförbundet, företrätt av sportchefen Johan Sjögren och FC-kaptenen Maria Strandlund-Tomsvik, och å andra sidan teamet runt Ellen med tränaren/farbrodern Rickard och mentorn Tomas Högstedt, två synnerligen viljestarka herrar.
Allgurinlägret har velat ha ekonomiskt förbundsstöd för en satsning på egen hand. Så var fallet i fjol, uppenbarligen motvilligt från förbundets sida. I år har tydligen konflikten blivit total. Förbundsstödet är indraget.
Enligt Jonas Arnesen handlar det om en strid på sandlådenivå, en konflikt som – om den inte blir löst – riskerar att gå ut över den lovande Ellens tennisframtid. Den sortens fighter har svensk tennis definitivt inte råd med.
Vi i VTS har haft förmånen att kunna följa Ellen i massor av tävlingssammanhang i Strandbjörket och i Strandbjörkshallen alltsedan tidig juniorålder. Värnamotjejen har, förutom sina rent tennistekniska färdigheter, imponerat stort bl a genom sin exceptionella målmedvetenhet och sitt alltid föredömliga uppträdande på banan.
Jonas Arnesen uppmanar förbundsordföranden Stefan Dahlbo att kalla parterna till möte med syftet att rensa luften en gång för alla. Låt oss hoppas, att så sker!
Senast Ellen syntes i Strandbjörket var i samband med JSM. Stortalangen gjorde tillsammans med några ytterligare tennisfans i Värnamo TK  en dagstripp till tävlingen. Trevligt!

Annonser

6 Responses to Trist läsning

 1. Nisse skriver:

  Pinsamt av Sv.TF…vore på sin plats med en officiell kommentar.
  Inte alla juniorer förunnat att få hjälp av en kille som Högstedt som har erfarenhet både som spelare OCH tränare. Många av de tränare som Sv.TF anlitar har varken det ena eller andra. Strandlund har ju bra spelarerfarenhet men ringa tränarerfarenhet.
  Och Sjögren har väl mest administrerat….som junior var han bra men sen? Högstedt må vara annorlunda men hur många svenskar har sådan erfarenhet ?! Att en sådan kille är beredd att hjälpa en svensk tjej är ganska unikt, har nästan aldrig hänt. Vad som är bäst för Ellen måste ju vara viktigare än att Sv.TF måste/får känna sig delaktiga? Eller?!

 2. Sven-Erik skriver:

  Hon har inte så mycket val, antingen söker hon egna sponsorer eller också rättar hon in sig efter förbundets riktlinjer om hon vill ha deras stöd, svårare än så är det inte.

 3. Nisse skriver:

  Hm…Förbundet har inte så mycket val tycker jag…ge Ellen stöd att jobba med Thomas/Rikard eller acceptera att bli idiotförklarade av hela tennissverige……….

 4. Arne skriver:

  Frågan är om inte Ellen & teamet runt henne drabbats lite av hybris om dom tror att förbundet betalar ut stöd utan någon form av insyn i vilka aktiviteter och planering hon deltar i.

 5. Nisse skriver:

  Övertygad om att Ellen&Co använder pengarna till vettiga aktiviteter! Hon har ju bara en chans och det är nu. Ingen risk att pengarna läggs på kläder, elektronik etc. Man kan väl knappast kräva att Rikard skall jobba gratis även om Ellen är hans brorsdotter!

 6. […] hällde lite extra bränsle på debatten om fuskare idag på sin blogg. Ska bli intressant att följa inläggen som antagligen följer där. För egen del kommenterar jag […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: