Stolt historia (20)

BingoLotto kom som en frälsare för föreningslivet på tidigt 90-tal, då djup ekonomisk kris drabbade Sverige, en händelse som såg ut som en tanke.
Denna Göteborgska företeelse, som startat i lokala tv-kanalen Kållevisionen,  blev en riksangelägenhet 1991 med TV4 som medial plattform. Karismatiske programledaren Leif ”Loket” Olsson personifierade BingoLotto.
Växjö TS kom med i svängen på våren 1992, innan alla hushåll i Växjö ens hade tillgång till TV4! IOGT-NTO var lokala pionjärer och förutom VTS var Växjö Norra IF tidigt med i det som skulle exxpandera och bli föreningslivets guldkalv.
Tommy Persson var vår BingoLotto-general med stort G. Tommy insåg BingoLottos stora möjligheter. Hans outtröttliga entussiasm och idérikedom smittade av sig i hela VTS-verksamheten. Att Tommy är skicklig försäljare till professionen gjorde förstås inte saken sämre. Tommy ordnade t ex säljtävlingar med attraktiva vinster, som stimulerade många VTS-are att delta i försäljningen. Själv fanns han på stan i stort sett varje lördag och krängde lotter.
”Askan” fungerade som Tommys högra hand. Bitvis kunde det vara köbildning till Sista minuten-försäljningen i Strandbjörkshallen.
Från hösten 1992 låg veckoförsäljningen i VTS på 7-800 lotter vilket innebar ett månadsnetto på 7-8000 kr. Inför Julfinalen 1993 rådde rena hysterin. Folk var som galna för att få tag i lotter och det sattes tittarrekord på TV4. VTS sålde vid detta tillfälle drygt 3100 lotter!
BingoLotto-succén höll i sig – med viss avmattning – under hela 90-talet. Intresset för BingoLotto idag är en blek skugga av hur det var på storhetstiden. VTS säljer fortfarande lotter men på en mycket blygsam nivå.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: