Var det så illa?

Den stora men av alla experter nederlagstippade överraskningen Samantha Stosur såg till att damernas US Openfinal kommer att få en mycket framträdande plats i tävlingens historieböcker. Australiensiskan förvandlade, med ett spel som är ytterst sällsynt på damtouren, storfavoriten Serena Williams till en andraplansfigur. Skrällvinsten var ett faktum efter en mycket imponerande insats.
Inte ens den incident, som ledde till att den hetlevrade amerikanskan totalt tappade koncepten i början av andra set, fick Stosur att förlora fattningen. 23 000 på läktarna i Flushing Meadows – de flesta fanatiskt stöttande Williams – gjorde förstås inte saken enklare för Australiens enda företrädare i världstoppen just nu.
Så här tolkar Jonas Arnesen i SvD händelsen:

”Reprisbilderna visade att domaren gjorde helt rätt men samtidigt måste man fråga sig varför hon ständigt tillåter att bland andra Maria Sjarapova och Victoria Azarenka regelmässigt störa motståndaren med sina skrik.”

Som i alla sådana här situationer är det upp till domarens bedömning hur långt man skall gå på straffskalan. I jämförelse med de apostroferade öststatstjejernas skrikande och stönande utan påföljd på praktiskt taget varje poäng kan man rent av tycka att Williams´ ”come on” kunde få passera ostraffat. Hennes fortsatta konversation med domaren var däremot inte något hon har anledning att vara stolt över.
För Williams innebar ”kalabaliken” att hon hittade in i matchen – inte särskilt ovanligt i den här sortens situationer –  och snabbt skaffade sig ett servegenombrott. Desto starkare av Stosur att lyckas behålla fokus och ta tillbaka taktpinnen!
– – – – – – – – – – –
Det avslutande matchtiebreaket i damdubbelfinalen var en intressant inledning på finalkvällen. På herrtouren har det ju blivit allt vanligare med ”primitivt” dubbelspel, där servaren stannar kvar på baslinjen. Tjejerna, i synnerhet vinnarna Huber och Raymond, spelade däremot dubbel som dubbel skall spelas med publikvänliga volleydueller vid nät.

Annonser

2 Responses to Var det så illa?

  1. Sven-Olov skriver:

    Var det inte Huber/Raymond och inte Huber/Reynolds som vann US Open dubbeln..?!

  2. Åke Magnusson skriver:

    Alldeles riktigt. Det är rättat. Tack för uppmärksamheten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: