Rena njutningen

Den första och som vanligt högintensiva inomhusveckan går mot sitt slut. Våra tränare har verkligen stått på tå hela gänget, och gensvaret från juniorerna har överlag varit precis så man vill se det.
Jag fick en stund över  idag på eftermiddagen och gled ner till B-hallen, där det var sparring – nypremiär – på B2 och B3. Rena njutningen att följa…
Fredrik Falkenström och Pontus Kumlin agerade hur rutinerat som helst i tränarrollen. Att lägga tempot rätt, d v s nära juniorernas maxnivå och då och då snäppet över, ger ett perfekt utbyte av passet. Både ”Falken” och ”Kum” visade med all önskvärd tydlighet att de har ”känsla för feelingen” i detta avseende. När de dessutom hela tiden håller föredömlig koncentration och manar på sina adepter att verkligen ge järnet, ja då handlar det om träning av högsta kvalité.
Adepterna, ja. På ”Falkens” bana slet Oscar Sohl och Sofia Karlsson så svetten forsade men ända med mycket bra kontroll på bollen. Ungefär likadant såg det ut på B3, där ”Kum” plågade Theo Lindahl och Tito Windborg.
Sparring har från hösten kommit in som ett schemalagt inslag i alla tävlingsgrupper. Inledningen lovar alltså mycket gott. Det blir spännande att se hur aktiviteten avspeglar sig i juniorernas spelstyrka framöver.
Kör lika hårt som ni öppnat, både tränare och juniorer!
– – – – – – – – – – –
En länk är borttagen i länksamlingen här till höger. Den läsvärde Tennisklåpar´n har flyttat in i finrummet och återfinns numera i AnswerMyQuestionJerk. Grattis, Roger och hoppas att inriktningen blir densamma som i Tennisklåpar´n. I så fall blir enda ändringen att dina intressanta funderingar når ut till en bredare läsekrets.

Annonser

One Response to Rena njutningen

  1. Ola H skriver:

    Åke, inte missat länkarna till CNN som tennis.se påpassligt lagt upp?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: