Ännu en påminnelse

Bosse Gratte, Bosse Sunö, Håkan Källén, Bertil Stolt, Magnus Claesson…
Den, som kan sin småländska tennishistoria, påminner sig vid denna namnuppräkning att det fanns en tid, då Kalmar TK var den klart dominerande klubben i Småland. Jag talar om sent 60-tal och tidigt 70-tal. Listan av spelskickliga Kalmariter från den epoken kan göras betydligt längre. Ann Boström, numera framgångsrik veteranspelare med efternamnet Bengtsander, tillhörde t ex Sverigetoppen på damsidan.  Vi i Växjö var länge och väl på efterkälken.
I söndags var det seriepremiär i div. 2 i Strandbjörkshallen. Vår bilaga, befolkad av i huvudsak tennisgymnasister, mötte Kalmars A-lag. En pinsamt snabbt avverkad tillställning, 6-0 i VTS-favör och sammanlagt 10 tappade games. Bra gjort av de unga VTS-arna, men motståndet var i ärlighetens namn klent.
Vi fick ännu en påminnelse om det dystra sakernas tillstånd, som råder inom det forna stordistriktet Småland. Kalmar är dessvärre inte den enda gamla småländska tennismetropol, som befinner sig på dekis. Sorgligt men sant.
– – – – – – – – – – – – – –
Vi gratulerar Viktor Odenbrink till att ha tagit sin första och hett efterlängtade ATP-poäng. Framgångsrikt genomfört kval och vinst i första omgången i Faluns futuretävling innebär att VTS är tillbaka på ATP-rankingen. Lycka till i fortsättningen, Viktor!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: