Lagspel är speciellt

* Christoffer Appelgren spelade…
* Fredrik Öhrn spelade…
* August Erickson spelade…
* Robin Thour spelade…
* Teo Ottosson var där och backade upp…
* Johan Thestrup var där och backade upp…
Den uppräknade sextetten utgör hela gänget av pojkar i åk 2 och åk3 i ProCivitas´tennisgymnasium. Spelet handlade om hemmamatch nummer två för VTS 2, denna gång mot Söndrum.
Visserligen hade hallänningarna ett lite ihåligt lag men av helt annan och vassare kaliber än Kalmar i första matchen. Det blev till slut 5-1 i VTS-favör men först efter fyra avgöranden i matchtiebreak. Det härliga och engagerade stödet från Teo och Johan med flera – coachen ”Tobbe” inte att förglömma – var värmande att avnjuta och tveklöst hade det sin betydelse. Tre av de rafflande matchtiebreaken slutade nämligen i hemmasegrar.
Lagspel i tennis har sina speciella dimensioner, som alldeles tydligt kom till uttyck i Strandbjörksahallen på söndagseftermiddagen. Det handlade om tävlingsidrott, när den är som bäst.
Johan Beigart levde upp till sin roll som erfaret ankare i det unga laget och klarade sin del i slutrafflet mot Söndrumsettan John Larsson. Matchtiebreaken i båda dubblarna gick dessutom åt rätt håll.
– – – – – – – – – – –
Tjejerna tog en ny blytung tvåpoängare, denna gång mot Ystad och även här med lyckosam matchtiebreakvinst i dubbeln. Serieupptakten med full pott mot två av de vassaste konkurrenterna bäddar för en intressant fortsättning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: