Ekonomiska hinder – knappast

Så här såg bokningsschemat i Strandbjörkshallen ut idag. en höstsöndag som var mycket tillgänglig för ströbokning och eget spel. Inga seriematcher eller annat tävlingsspel störde.
Av 91 tillgängliga timmar var 84 bokade vilket motsvarar 92%. Det tomma timmarna fanns, som synes, på morgonkvisten.
De beigefärgade bokningarna avser vårt generösa juniorkort. Till antalet är de 20, vilket utgör en dryg femtedel av totalantalet timmar. Våra juniorer har alltså mycket goda möjligheter – och utnyttjar dem till max – att komma till för det angelägna egna spelet.
SvD har idag en intressant artikel om tennispropaganda i Rinkeby och en vidhängande kommentar av Jonas Arnesen. Budskapet är tydligt, för att svensk tennis skall ha en konkurrenskraftig framtid, måste sporten vara tillgänglig för alla.
Jag vågar påstå, att hos oss i VTS hindras knappast någon tennisintresserad av ekonomiska barriärer. Terminskostnaden för att vara med i tennisskolan är 850 kr och juniorkortet betingar 450 kr, för de allra flesta en överkomlig summa.
Vi har en uttalad policy att ha högsta möjliga kvalité i vår verksamhet och samtidigt hålla kostnaderna för att vara med så låga som möjligt. Avgiftshöjningar har inte förekommit de senaste fem åren.
Kostnadsbilden blir förstås en helt annan när man kommer ut i tävlingssvängen. Även här har vi i VTS genom åren – då det varit nödvändigt – stöttat upp så att ingen tennistalang har  blivit stoppad på grund av ekonomiska omständigheter.

Annonser

One Response to Ekonomiska hinder – knappast

  1. Fredrik skriver:

    Stor eloge till Växjö TS för den billiga pengen att träna i klubben samt oförändrade priser de senaste 5 åren! I storstan är priserna skyhöga och väldigt mycket överklass- vilket gör att massvis av potentiella talanger faller bort redan där

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: