Förloraren dömer

Niklas Jihde, på besök i hemstaden, dök upp i hallen för ett träningspass med Bernth. Eftersom det var gott om tid, gavs utrymme för en synnerligen angenäm pratstund över en kopp kaffe med den genomsympatiske Niklas i Bernths och Bernths Mias sällskap.
Det blev ju – till många VTS-ares besvikelse – efterhand innebandy för Niklas´ del och spel på högsta nivå med den perforerade bollen. Desto roligare är det att den förre VTS-aren efter avslutad karriär håller igång tennisen, som väl aldrig legat helt nere. Niklas kan t ex titulera sig klubbmästare i Vallentuna TK.
Minnena från VTS-tiden trängde sig förstås på. Bl a drog Niklas den här:

Det var Växjömästerskap och av någon anledning – förmodligen Östermatch – hade ”Askan” lämnat över tävlingslederiet till trion Niklas, Henrik Bravell och Martin Carlsson. Det var på den tiden då det var domare i varje match, även i Växjömästerskapet, och principen ”förloraren dömer” gällde.
På programmet stod herrsingelfinal mellan Janne Gunnarsson, som just hade passerat sin peak, och en uppåtgående Jonas Björkman. Efter mycket tjuv- och rackarspel gick en i tävlingsledartrion upp i stolen – direktiv från ”Askan” – och prestigematchen genomfördes utan problem med Janne som vinnare.
Nu återstod den svåraste uppgiften. Förloraren Jonas skulle upp i domarstolen. När en av killarna tog mod till sig och gick fram till Jonas, blev svaret:
– Tror du Janne hade dömt om han hade förlorat?

Hur det hela slutade förtäljer inte historien, men man kan ju ha sina aningar. Inget system är perfekt.
Du är alltid välkommen, Niklas, om du har vägarna förbi!
– – – – – – – – –
Idag, 29 oktober, var det spel på minitennisbanan i Strandbjörket!

Annonser

One Response to Förloraren dömer

  1. Vallgrei skriver:

    Det var tider det, när man som junior blev uppskickad i stolen för att döma efter förlorad match. Var vid antalet tillfällen till Stockholm (hade ca. 20 mil enkel resa dit) och tävlade, var inte ovanligt att det var spel vardagskvällar på den tiden, att då efter förlorad match klättra upp i stolen för dömning resulterade i en hel del sena nätter i bilen med farsan.

    Skulle förövrigt vara intressesant att se juniorer, och föräldrars, reaktion om någon tävling vågade sig på det konceptet igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: