Stolt historia (22)

Många av  er, som besöker denna blogg, har säkert lagt märke till den. Den lilla skylten, som finns bevarad bland massor av andra dyrgripar på väggarna i Harry Olsson-rummet, väcker uppmärksamhet med åtföljande drag på smilbanden.
Alla har kanske däremot inte klart för sig vad texten ”Utan ljus 50 öre per tim, med ljus 60 öre per tim” informerade om.

Bilden på den för sin tid pampiga Växjö Idrottshall är troligen från tidigt 40-tal. Lägg märke till att den bågformiga överdelen av hallen var glasad på båda långsidorna. På insidan fanns draggardiner, som fördes åt sidan på dagtid, och man kunde spela utan att använda strålkastarna med lägre planhyra som konsekvens.
Strålkastarna ja, de var ett knappt tiotal på varje långsida och belysningen var indirekt via stora tallriksformade reflektorer. Inte i klass med dagens lysrör precis.
Lägg också märke till den originella fönsterdesignen i bottenplanet. I samband med den första om- och tillbyggnaden 1984 reducerades antalet fönster till hälften, även t v på andravåningen där VTS-tränarna idag huserar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: