Slumrande tennismetropol?

”All publicitet är av godo, oavsett vad som sägs” myntades redan på 20-talet av den legendariske boxningspromotorn Hjalmar Palmqvist alias Hjalle Palton.
SvT:s Smålandsnytt uppmärksammade idag – och det var ju trevligt – den aktuella tennisdebatten med det här inslaget. Det som där sägs av ”Fidde” och Janne är ljuv musik för ett VTS-öra.
Däremot blir man besviken och nästan förbannad på slutet, när reportern Erik Nielsen pratar om ”den slumrande tennismetropolen Växjö”. Enligt synonymer.se är slumrande = vilande, halvsovande; outvecklad, outnyttjad, oupptäckt, dold, latent. Att beteckna en verksamhet, som sjuder av aktivitet från tidig morgon till sen kväll alla årets dagar utom en och som i den gångna helgen dominerade i det sydsvenska regionsmästerskapet, som sovande känns nedsättande.
Man blir inte heller imponerad av researchen, när inslaget inleds med klubbenämningen ”Växjö Tennisklubb”. VTK drog sin sista suck 1974! Utan jämförelser i övrigt skulle en parallell vara att kalla Växjö Lakers för Växjö HC.
Vidare räknades Stefan Edberg in bland VTS-legendarerna, vilket kan vara förlåtligt, eftersom Stefan finns med på bilderna i Strandbjörkshallens foajé. Den, som kan sin tennishistoria, vet att Stefan hela karriären hade Westerviks TK som klubbadress. Skälet till att han finns med i porträttgalleriet har inget med klubbrepresentation att göra.

Annonser

One Response to Slumrande tennismetropol?

  1. Jonas skriver:

    Ja var spelare som är på ATPWTA har sin hemadress/klubbtillhörighet är väl för övrigt inte särskilt intressant och folk i allmänhet har inte nån koll på det. Vi i Växjö vet visst att Wilander började här, men sen blev det Team Siab med de övriga grabbarna. Skrivs väl inte en rad om hemvisten. Är likadant i andra sporter. Borg handlade om pappan och Percy inte var han spelade o s v. Söderling kommer från Tibro vem vet det ? Men visst kan det finnas nån som alla vet Stenis från Tärnaby, det glömmer vi aldrig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: