En viktig tillsättning

Svenska Tennisförbundet kungjorde i förra veckan på sin hemsida, att generalsekreteraren Henrik Källén kommer att lämna sin post i början av nästa år. Huruvida avgången sker på eget initiativ eller av annat skäl framgår inte av meddelandet. Ordförande Stefan Dahlbo prisar emellertid Källéns insatser.
Tennismagasinets redaktör Patrik Cederlund har på sin blogg spekulerat i den intressanta frågan vem som skall efterträda den avgående generalsekreteraren. Han lanserar två starka namn.
Mats Låftman, mannen bakom de genomgripande förändringarna på senare år i KLTK, är  den ene. Den andre är välkände domaren Lars Graff. Båda är alldeles förträffliga kandidater. Om de är tillgängliga för uppgiften är förstås en annan fråga.
Källén och hans företrädare Tony Wiréhn rekryterades båda från näringslivet, låt vara inte utan tennisbakgrund. Jag tror att det i nuvarande situation är rätt att hämta den nye generalsekreteraren inifrån, i synnerhet om det finns så kvalificerade namn som Låftman och Graff att tillgå.
Jag drar gärna en lans för Lars Graff. Han besitter både den bredd och det djup, som man vill se hos den som skall styra den svenska tennisskutan. Hans erfarenhet är långt ifrån begränsad till den professionella tennisvärlden, som under en lång följd av år har varit hans arbetsfält. Om man träffar honom i Båstad eller i Strandbjörket i rollen som tennispappa, är han alltid fullproppad av kloka synpunkter och  spännande idéer kring aktuella tennisfrågor i både stort och smått.
Ett alldeles utomordentligt namn som presumtiv generalsekreterare!

Annonser

One Response to En viktig tillsättning

  1. Nisse skriver:

    Instämmer om att Graff vore bra men Sv.TF har nog inte råd….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: