Sicken onsdag!

Det som var på väg att bli rena mardrömmen slutade i välförtjänt glädjerus borta i nordligaste Halland. Katastrofstarten i ödesmatchen mot Vallda TK vändes till slutlig 4-2-vinst och därmed nytt elitseriekontrakt.
Många VTS-are satt säkert, precis som jag, mer eller mindre förhäxade vid datorskärmen för att ta del av händelseutvecklingen. Samtalet från ”Tobbe” när allt var över kom som en befrielse.
Med 0-2 i baken och nedflyttningsspöket hängande över sig och laget gick Pontus & Pontus in och vände på steken. Den yngre Pontus gjorde, sin ringa elitserieerfarenhet till trots, processen kort mot Valldatrean Per Askljung. Den äldre Pontus svek inte sitt tunga ansvar som lagets etta utan grejade kvitteringen mot Jeffrey Mira-Svensson i två tiebreak.
Kusinparet Viktor och Pontus gjorde så en ny gedigen dubbel och saken var klar, varpå Johan Settergren i Valldas förstapar lämnade in. 4-2 i VTS-favör kunde skrivas in i elitseriens historieböcker.
Jag tycker att VTS-laget är väl värt fortsatt kontrakt med elitserien, för övrigt för 21:a året i nuvarande serieformat, bl a av dessa skäl:
• Vi har en bredare trupp än på mycket länge. Förutom de sex som har agerat på banan har Johan Beigart och Fredrik Falkenström funnits med hela tiden som lojala och stöttande lagkompisar.
• Pontus Kumlin och Olle Thestrup har debuterat i elitseriesammanhang och gjort det på ett mycket löftesrikt sätt.
• Vi har inte fallit igenom i någon enda lagmatch men fastmer vunnit över slutspelsklara SALK.
• Laget har letts av en coachduo, ”Tobbe” och ”Fidde”, med mycket hög kompetens och med ett engagemang, som har varit av absolut bästa märke och av oerhört stor betydelse för den lyckliga utgången.
• Vi har en bred och stark domar-, linjedomar- och bollkallestab, som har skött sig med den äran.
• Hemmamatcherna i Strandbjörkshallen har samlat en stor och entusiastisk publik, som förtjänar att få tillfälle att komma igen nästa år och stötta laget.
GRATTIS hela gänget till en storstilad insats!

Annonser

3 Responses to Sicken onsdag!

 1. Henke skriver:

  Bara att ta av sig hatten och gratulera VTS till klarat kontrakt! Starkt gjort och kul för den småländska tennisen!

 2. magnus skriver:

  Det är väldigt imponerande av Pontus Norberg att kunna spela så bra på en 1 singel och vinna så många matcher mot ännu satsande spelare. Sen om det är ett svaghetstecken mot svensk tennis spelar ingen roll!! Starkt är det. Vad som inte var bra är att HTK satte in en 14 åring på andra dubbel mot Salk och därmed mot Pim-Pim med den serven, tycker detta sänker statusen på elit serien rejält. Känns nästan som generationsdubel där man tar hänsyn till moståndarnas storlek och ålder.

 3. Alec skriver:

  Riktigt kul att följa utvecklingen i serien för varje omgång, samt se hur bra hela laget agerar på hemmamatcherna.
  Pontan (Norberg) spelar grymt bra, (som vanligt vill jag påstå i elitserien.)
  Vändningen kom när Kum vände på steken i matchtiebreaket mot SALK, efter det lossnade det rejält för honom, RIKTIGT KUL!

  Stort gratis till alla i laget, rid på vinnarvågen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: