Vad då ”anonyma”?

”Vallda TK åker ur serien. I sista matchen föl man mot Växjö TS som stretat på utmärkt med sitt något ”anonyma” lag där i alla fall bara Viktor Odenbrink står för en internationell heltidssatsning. I VTS finns en stark serietradition och laget var jämnare och starkare än Valldas.”
Citatet är hämtat från tennis.se  efter avslutad elitserie, och skribenten är Peter Bengtsson.
Den som tycker att Pontus Norberg är anonym bör nog läsa på. Viktor Odenbrink som ”i alla fall står för en internationell heltidssatsning” – en märklig formulering – måste väl anses känd, Olle Thestrup har varit etablerad i svensk juniortopp sedan han var 11 år och Kumlin är ju ett välbekant tennisnamn, även om storebror Daniel har hunnit längre än Pontus.
Fredrik Falkenström, JSM-finalist som 18-åring, Johan Beigart och Alexander Apell är knappast anonyma  inom nationell svensk tennis – och det är ju det elitserien handlar om.
Till detta kan läggas att vi haft ”Fidde” Rosengren – ett världsnamn i branschen – och ”Tobbe” Thestrup – aktad tränarprofil i Sverige och med internationell erfarenhet – på bänken.
Jag kan inte förstå denna nedlåtande och osakliga karakteristik. Och vad är tanken med ”anonyma” inom citationstecken?

Annonser

5 Responses to Vad då ”anonyma”?

 1. Ingvar C skriver:

  Det är väl just det som är grejen med citattecknen. De är inom Tennissverige inte anonyma men utåt något anonyma… Inget märkligt i det och i jämföresle med spelare som syns på ITF-nivå och långt framme i våra sommar-och vintertourtävlingar är de inte så kända VTS-spelarna?

 2. Anders J skriver:

  Om du jämför Växjös lag med det som stod på banan för 10-15 år sedan, så är jag beredd att hålla med om att Växjö har ett anonymt lag. Att jämföra Björkman, Larsson och Lovén med Norberg, Odenbrink och Thestrup är inte riktigt rättvist. Elitserien och svensk tennis är något helt annat idag kontra då.

 3. Jonas skriver:

  Helt rätt Ingvar, som vanligt är vi Växjö lättstötta oavsett vad det handlar om. Om det är träningsmängd, citat i lokaltidningen m m så finns inte nån ödmjukhet, utan det är hela tiden en felaktig beskrivning av verksamheten i Växjö, som sen ska kommenteras i det här forumet. Gänget som klarade Växjö kvar i elitserien är duktiga men anonyma för de flesta.

  • Åke Magnusson skriver:

   Groucho Marx har sagt det här:
   ”Trassla inte till saken genom att komma dragande med fakta.”
   Man kan få intrycket att det är ledstjärnan i ditt till synes ansrängda förhållande till VTS, Jonas.

 4. Jonas skriver:

  Mikael Tillström i sportradion i fredags ” vi ligger efter så mycket i mängdträning i dagens juniortennis ” fakta vet inte, anonyma spelare i Växjö TS fakta eller inte ? Ledstjärna kan vara att ha en klar uppfattning om dagens tennis och det handlar inte alls om något ansträngt förhållande, så ta inte illa upp varje gång det framförs lite kritik, Åke.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: