Äntligen!

Vårt damlag har två år i rad snubblat på mållinjen i sin div.2-serie. Otursmarginaler i set- och gamedifferens har gäckat VTS-laget. Inför årets serie bestämde coach Calle Pihlblad och de berörda tjejerna, att ändra på detta sakernas tillstånd.
Därför var förstås glädjen stor, när målsättningen gick i uppfyllelse i helgens serieavslutning, trots att laget drabbades av en oväntad jobspost. Kajsa Rinaldo-Persson kunde inte ställa upp till spel i Helsingborg på grund av fotproblem, som blev akut först under inbollningen.
De unga VTS-tjejerna bet emellertid ihop – Anna Hermann fick A-lagsdebutera – och grejade den poäng som behövdes för att säkra avancemanget.
Laget är väl värt promoveringen. Tjejerna har solidariskt prioriterat seriespelet och coachen Calle har fört befälet med sedvanligt helhjärtat engagemang.
Vi är alltså tillbaka i div. 1, där vi har funnits i hela 15 säsonger och därmed ligger tvåa i matatontabellen. Däremot har vi aldrig spelat i damernas elitserie…
– – – – – – – – – –
Glädjande var också att Kajsas föräldrar, Niklas och Cecilia, som nog inte har missat en boll i de tre hemmamatcherna, fanns på plats i Helsingborg och stöttade VTS-tjejerna hela vägen till den sista poängen i dubbeln, fastän Kajsa inte kunde agera på banan. Lagspel har många dimensioner!

Annonser

One Response to Äntligen!

  1. Fredrik Tuvesson skriver:

    Ett stort grattis till Växjö TS damlag. Starkt jobbat med egna produkter. Skönt att se att det finns klubbar som inte bara satsar genom att köpa spelare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: