Håll grabbarna stången, Pontus

Vad har Calle Bergman, Milos Sekulic, Pierre Bonfré, Isak Arvidsson, Viktor Odenbrink och Jeffrey Mira-Svensson gemensamt?
• De tillhör topp 20 i Sverige eller strax därunder
• De har ambitioner att klättra på ATP-listan. En har kommit en bra bit.
• De har alla förlorat mot ”turisten” Pontus Norberg den senaste månaden
Nåja, turist och turist. Utöver elitseriespelet för VTS har Pontus tävlat ytterst sparsamt de senaste två åren. Jobbet som uppskattad tränare i VTS har prioriterats. Mot den bakgrunden är den klubblojale VTS-arens prestation i årets elitserie förbluffande.
I helgen fortsatte Pontus med att göra rent hus i Jubileums Open i Borås, en tävling som ingår i vintertouren. Semiseedade ”Ponta” var helt ohotad. Närmast att få med ett set var Viktor i kvarten.
För 19-20-åringar, som satsar på en professionell karriär, är det förstås inte upplyftande att förlora mot en tränare, som fick sin egen karriär spolierad i en satanisk olycka.
”Turisten” Pontus har i dagarna tagit beslutet att göra en paus i tränarjobbet, ett faktum som vi självklart beklagar men respekterar. ”Ponta” har inte avslöjat hur hans liv ska se ut efter nyår mer än att han skall hålla igång sin egen tennis, ett faktum som vi självklart gläder oss storligen åt.
Pontus, inte bara VTS utan svensk tennis kommer att dra stor nytta av om du förekommer lite flitigare på sommar- och vintertourerna. Hoppas lusten infinner sig. Ge ungtupparna en ny chans, men vik inte ner dig utan strid. Det sista var förstås en alldeles onödig uppmaning.
Tack, Pontus för dina tränarinsatser och för ditt sätt att bidra till en god anda i gemenskapen. Vi håller dörren öppen för den händelse att du kommer på andra tankar vad gäller träneriet.

Annonser

One Response to Håll grabbarna stången, Pontus

  1. Ola H skriver:

    Varför ”turist” inom citattacken?
    Han är en utmärkt spelare och det är perfekt att vi har dom igång under serie och på våra inhemska elittävlingar.
    Vi vill ju att fler svenskar skall försöka internationellt och försöka ta WTA-ATP-poäng och de nya ITF-ävlingarna är super. Men, faktum är att idag, precis som för både 10 eller 20 år sedan, så kommer man inte nå jättelångt på världsrankingen om man inte kontinuerligt kan vinna tävlingar på sommar-vintertouren.
    Därför är det bara spelare som Prpic, Ryderstedt, Eleskovic, Figueroa och Bergman som de senaste åren klättrat lite längre och då och då gjort bra resultat lite högre upp. (Pablo kan om han hade velat men han har valt ett ”speedwayupplägg” med lönsamt seriespel i flera länder)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: