Slut på en epok men ändå inte

Ett av de starkaste och mest inrotade begreppen i svensk juniortennis går efter mer än 40 år i graven men ändå inte. Verkligheten har hunnit ikapp Kalle Anka Cup.
Först försvann identifikationen med de gamla distrikten i samband med regionaliseringen, vilket kändes tungt för varje aldrig så lite nostalgiskt lagt tennishjärta. Det har varit stort för t ex alla smålänningar inklusive Mats Wilander och Stefan Edberg attt representera sitt landskap i Båstad.
Nu försvinner namnet men dessbättre inte tävlingen. Från och med 2012 heter tävlingen SEB Next Generation Cup. Kalle Anka Cup eller bara ”Kalle” har varit ett begrepp för varenda svensk tennisjunior ända sedan Björn Borg vann i premiärupplagan 1970, ett begrepp som på ett naturligt sätt har apellerat till juniorerna.
Eftersom förlaget bakom Kalle Anka & Co dragit tillbaka sitt sponsorskap sedan ett antal år och SEB gått in som förbundets huvudsponsor inkluderande sposnorskap för Kalle Anka Cup, är det förståeligt att banken också vill ha sitt namn i tävlingen.
Det är förstås trist, att ett så etablerat namn som Kalle Anka Cup försvinner. För tennisen är dock det väsentliga att tävlingen lever vidare. Det tunga namnet blir säkert ganska snabbt populariserat i form av ”SEB” eller något liknande.

Annonser

3 Responses to Slut på en epok men ändå inte

 1. Fredrik Tuvesson skriver:

  Ett tragiskt beslut! Men inget förvånar mig vad gäller Svenska TF…

 2. Vallgrei skriver:

  Det tragiska i det hela är att de tog bort distriktskvalen och införde WC till slutspelet till de bästa i respektive årgång!
  Nu får de som kämpar på i lokala och regionala tävlingar ännu mindre möjlighet att få mäta sig med de bästa, K-A cup var annars tidigare en perfekt möjlighet för dem att få känna på och se de bästa på nära håll.
  Att tävlingen nu byter namn är ju ”bara” ett naturligt steg när de tappar sponsorskapet från K-A förlaget.

 3. Jocke skriver:

  jag tyckte redan när de tog bort distriktskvalen att detta var fel varför gjorde de det. Vi har ju kvar DM i sin ursprungliga form åtminstone här i södra Sverige trots region uppdelningen, Detta var också ett tillfälle för Norrland att visa upp sig och få möta de bästa spelarna, något år i mellanåt fick de också fram några bra spelare som kunde hävda sig. Som tävlingen blivit nu har det blivit precis som vilken tävling som helst och här finns Båstad tävlingen veckan innan, massor av B tävlingar veckorna efteråt ( Ystad, falkenberg, höllviken och Norrköping) samt att ute SM går ibörjan av Augusti detta är väl fullt tillräckligt ur tävlings synpunkt för att låta Kalle Anka vara i sitt ursprungliga tävlingsskick!! Att de byter namn om sponsorn slutat har jag dock full förståelse för även om jag tycker det är väldigt tråkigt att en sådan anrik tävling måste byta namn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: