Farväl 2011

Svensk tennis liksom den lokala avläggaren i Växjö har genom åren lagt betydligt glansfullare verksamhetsår till handlingarna än vad som kommer att bli fallet, när 2011 inom kort summeras. Dock finns en hel del positivt att notera.
• I det globala perspektivet har Novak Djokovic röstats fram till årets manlige idrottsman av världens sportjournalister. En tennisspelare snuvade därmed fotbollens Mezzi på utmärkelsen för andra året i rad. I fjol var det Nadal. Även om den här sortens omröstningar är lite av att jämföra äpplen och päron, är det ändå en markering att tennisen är stark.
• Nationellt är Robin Söderling både det stora glädjeämnet och det ännu större sorgebarnet. Robins uppvisning i Båstad, där han fullständigt pulvriserade topp 10-spelarna Berdych och Ferrer var bland det värsta man sett. Att dessa hart när osannolika glansnummer, framför allt finalen mot Ferrer, skulle bli det sista vi fick se av Robin 2011 är naturligtvis i första hand tragiskt för Robin själv men också för svensk tennis. Saknaden har varit jättestor under hösten. Hela tennissverige önskar dig tillbaka 2012, Robin.
• Lokalt i Växjö kommer vi ihåg det första halvåret främst genom Kajsa Rinaldo-Perssons och Viktor Odenbrinks SM-tecken. Kajsas första del av året gick som på räls med vinst även i Båstadtennis och den nya Tomas Sabo Cup, som samlade hela tjejeliten i Kajsas åldersgrupp.
• Sommarens höjdpunkt var JSM-tävlingen för 12- och 16-åringar i Strandbjörket. Evenemanget blev en arrangörsmässig toppinsats. Ett imponerande antal VTS-are drog sitt strå till stacken. Förutom det garvade järngänget, som alltid ställer upp i sammanhang som detta, gjorde den mindre erfarna men vältrimmade cafeteriaorganisationen och det stora gänget unga domare jätteinsatser.
• Från hösten minns man framför allt elitseriespelet. Vårt unga VTS-team uppträdde, som VTS-traditionen bjuder, som ett lag med stort L under ”Tobbes” och ”Fiddes” engagerade ledarskap. Att nytt kontrakt grejades var bland det viktigaste som hände under året i klubben och inte minst för alla dem som mötte upp och stöttade laget. 250-300 personer på alla tre hemmamatcherna imponerade inte bara med sin numerär utan också genom sin osvikliga uppbackning av laget.
I seriespelet får vi inte glömma damlaget, som med Calle som inspirerande coach äntligen tog sig upp i div. 1 efter att två år i följd snubblat på mållinjen.
2012 närmar sig med stormsteg. Nyårsönskningar tillhör ju helgtraditionerna. Det finns kanske anledning att återkomma i ämnet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: