Nyårsförhoppningar

Att utfästa nyårslöften är vanskligt, att formulera nyårsönskningar är mindre förpliktande. Här följer några tankar/förhoppningar inför det solvarv, som inleds idag.
• I det storinternationella perspektivet är den självklara förhoppningen, att Robin Söderling ges en ärlig chans att ta upp kampen med de fyra stora. Svensken var ju på god väg att göra kvartetten till en kvintett, när omständigheter som han inte kunde råda över däckade honom.
• Gapet bakom Robin tenderar att bli allt större. Det skulle betyda mycket för svensk tennis i det korta perspektivet, om åtminstone 3-4 i den breda skaran av futurespelare förmår etablera sig på rätt sida om 300-strecket.
• Sofia Arvidsson och Johanna Larsson är ju de starkaste svenska namnen internationellt just nu. Förhoppningsvis naglar sig båda fast på god tvåsiffrig WTA-ranking under året.
• Hela tennissverige längtar efter ett internationellt genombrott på juniorsidan. Det finns en del att hoppas på, men frågan är om inte fortsatt tålamod krävs. Bröderna Ymer och Daniel Windahl sticker ut på pojksidan. Bland tjejerna är det svårare att peka ut några outstanding  namn.
• Regionalt finns anledning att hoppas på Wilson Tour, ett initiativ från Tennis Syd i syfte att stärka upp tävlingsverksamheten i regionen. Det är mycket angeläget att höja bredd och kvalité på framför allt de småländska tävlingarna, vilket förhoppningsvis touren kan bidra till. Vår egen Strandbjörksspelen kommer att ingå i touren.
• På hemmaplan i Växjö ser vi givetvis fram emot ett nytt starkt tennisår. Inledningen i tävlingshänseende kommer att bli intensiv. Gamla Växjö Open återupplivas i skepnad av Glimstedt Open och i slutet av februari arrangerar vi JSM18 och USM21. Alla ni, som stöttade vårt elitserielag och många fler är välkomna att se bra tennis i Strandbjörkshallen.
• På tal om elitserien hoppas vi givetvis på ny succé, när det blir dags igen i november. Dessutom kompletterar tjejernas div 1-promovering ett tävlingsintensivt 2012.
• För vår juniorverksamhet skulle det vara stimulerande om vi kunde bredda VTS-inslaget på topp 10-listorna. Vi ser mer än gärna att Kajsa och Olle får sällskap.

Annonser

2 Responses to Nyårsförhoppningar

 1. Anders skriver:

  Hej Åke,

  Läste om Hageskogs, Edbergs och Larssons satsning med Södra i Växjö. Finns det något samarbete med Växjö TS eller är detta ett privat initiativ?

  http://www.smp.se/sport/larsson-langtar-till-nya-jobbet(3095264).gm

  • Åke Magnusson skriver:

   VTS har varit inbjudet till ett informationsmöte med CAH och SE för en dryg månad sedan. Ev samarbete är i detta nu på diskussionsstadiet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: