Lika många damer som herrar

Idag avslutas säsongens i särklass penningstinnaste vintertourtävling. Rosendals Vintertour i Uppsala har laddat in hela 60 000 kr i prispotten. Beloppet i sin helhet sätts på herrarna. Tävlingen saknar damklass, en omständighet man kan ha många synpunkter på.
I Växjö väcker vi i nästa vecka Växjö Open till liv efter ett års vila, nu i skepnad av Glimstedt Open. Vi har valt att fortsätta med samma koncept som gällt alla år före uppehållet. Herrsingeln har 24-lottning, 32-kval och 15 000 kr i prispengar. Damernas huvudtävling har plats för 16 spelare, kvalet omfattar 24 platser och prispengarna stannar vid 10 000 kr.
När anmälningstiden gick ut i torsdags, visade det sig, inte så lite överraskande, att antalet anmälda killar och tjejer var ungefär detsamma. Erfarenheten säger emellertid, att anmälan är en sak i sammanhang som dessa, hur det ser ut efter sign in en annan.
Inget talar dock för att det blir större bortfall bland damerna än herrarna. Den kommande helgens erfarenheter får bli avgörande huruvida vi skall modifiera upplägget inför nästa år.
– – – – – – – – – – – – –
Välkoma till Strandbjörkshallen det kommande veckoslutet. Vi vågar lova tennis av bästa nationella klass och förhoppningsvis med en hel del VTS-inslag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: