Nattsvart

Tennisen var i det närmaste marginaliserad på idrottens gigantiska firmafest, idrottsgalan igår. Föga överraskande fanns ingen spelare eller ledare från tennisen nominerad i någon av  alla kategorierna i utmärkelsefrosseriet.
Det enda lilla sammanhang, där tennisen kom med bland alla bildklipp från 2011, som  prisutdelningarna varvades med, var en kort snutt med världssuveränen Novak Djokovic. Inom svensk tennis hade inget förekommit av sådan dignitet att det var värt upmärksamhet. Tittande tennisfolk fick nöja sig med att Jonas Björkman med fru Petra zoomades in ett antal gånger bland alla prominenta gäster.
Det rådande tillståndet i svensk tennis blir förstås inte bättre av att den sista svenska singelspelaren i Australian Open, Johanna Larsson, försvann idag på förmiddagen. Sofia Arvidsson gjorde ju sorti igår. Två av fjorton speldagar i Melbourne är avverkade och ingen svensk singelspelare finns kvar.
Robin Söderlings sjukdomsfrånvaro är förstås extra kännbar, när det i övrigt ser så illa ut som det gör. Klen tröst för tigerhjärta är, att det blir åtminstone en vinst med svenskinslag i herrdubbeln, eftersom Robert Lindstedt och Andreas Siljeström med utländska partners möts i första omgången.
– – – – – – – – – – – –
Notabelt med VTS-ögon från idrottsgalan: Handbollsdamernas förbundskapten Per Johansson, som utsågs till Årets Ledare, tackade bl a företrädaren ”Peppe” Jonsson, på sin tid lovande tennisjunior i IK Skytten innan handboll och fotboll tog överhand.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: