Så avslappnat och sådan glädje

En lyckad  andra dag av Glimstedt Open avslutades med nyheten Sprintdubbel på kvällskvisten. Nåja tävlingsformen sprint är ingen nyhet, men den har inte förekommit tidigare i samband med vår vintertourtävling.
Elva par på herrsidan och fyra bland damerna syntes ha riktigt roligt på banan. Det var avslappnat och spelglatt rakt igenom. Efter hand som det drog ihop sig blev det förstås lite mer allvar och vässad skärpa i spelet.
Avgörande slutspelsmatchen bland herrarna mellan Pablo Figueroa/Tobias Blomgren och Pontus Norberg/Isak Arvidsson blev t ex riktigt rafflande. Pablo/Tobias drog det längsta strået. Ett speciellt VTS-glädjeämne var Christoffer Appelgren/Oliver Nilsson, som tog den tredje slutspelsplatsen och pressade båda de betydligt namnkunnigare paren ordentligt.
Poolavgörandet på tjejsidan var minst lika rafflande. Kajsa Rinaldo-Perssson och Matilda Malm behövde ett antal matchbollar innan Kajsa hade nöjet att avgöra mot Isabelle Entensa och Iris Railenau.
Inslag som detta är säkert för många en nyttig motvikt till allt blodigt tävlingsallvar.
– – – – – – – – –
I det ”riktiga” Glimstedt Open var kvaltjejerna ett stort VTS-glädjeämne. Kajsa Rinaldo Persson och Victoria Pahlett är inne i huvudtävlingen och Matilda Heinonen och Viktoria Björk gjorde  mycket väl ifrån sig. Detsamma kan man säga om Olle Thestrup, Christoffer Appelgren och Robin Thour, som alla tog sig vidare till andra omgången i herrarnas huvudtävling. Christoffer och Robin vann riktiga krigarmatcher mot Simon Vasques Båstad respektive Adam Gustavsson Jönköping.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: