Tack, Glimstedt

Utan Advokatfirman Glimstedts sponsormedverkan hade inte VTS varit tillbaka på vintertourkartan. När bara finaldagen återstår av Glimstedt Open, kan vi konstatera att det allra mesta vi ville få ut av tävlingen har infriats.
Det absolut viktigaste, att våra egna VTS-spelare får ett bra tävlingstillfälle på hemmaplan, är uppfyllt med råge. Vi har visserligen bara Pontus Norberg kvar på slutdagen, men under resans gång har bortemot 20-talet VTS-are prövat sina vingar i mycket tuff konkurrens.
Extra värdefullt med en tävling av detta slag på hemmaplan är möjligheten för våra tränare till uppbackning och uppföljning av sina adepter. ”Fidde” och ”Tobbe” har gjort ett kanonjobb under Glimstedt Open.
Lördagen inleddes med fyra av åttondelarna i herrsingel, där det fanns en  VTS-are på varje bana. När hände det senast, om det ens har inträffat? Att ytterligare en hemmaspelare var med i nästa varv plus att två tjejer gick in lite senare på dagen, understryker att vi förfogar över ett imponerande brett spelarmaterial.
Pontus är som sagt ensam kvar i morgon, efter stark kvartsfinalvinst mot Viktor Stjern GLTK. Men det var inte särskilt långt ifrån ytterligare VTS-avancemang. På seneftermiddagen pågick samtidigt två gastkramande fighter med VTS-inslag på B3 och B4.
Viktor Odenbrink tvingades ge sig mot andraseedade Tobias Blomgren KLTK efter en gedigen kämpainsats men dessvärre utan att ha marginalerna med sig. Samma kan sägas om Kajsa Rinaldo-Perssons match mot likaledes andraseedade Diana Eriksson Fair Play. Kajsa var en enda poäng från att ta sitt unga tennislivs hittills förnämsta skalp. Efter den förlorade matchbollen hade VTS-tjejen så 5-1 i skiljesetets tiebreak men tvingades ge sig.
Glädjande var också lördagens publikuppslutning. Det var välfyllt på läktaren under stora delar av en högklassig tävlingsdag. Välkomna tillbaka på söndagens avvslutning.

Annonser

One Response to Tack, Glimstedt

  1. Henrik W skriver:

    Åke, Har ni i Växjö funderat på att arrangera någon Future-tävling? Ni skulle nog göra ett kanonjobb med en sådan tävling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: