Giganternas kamp med lokal uppblandning

Årets finaste vinterdag var tvungen att offras för bortemot sex söndagstimmar framför TV:n. Giganternas kamp borta i Melbourne, som kom att bli tidernas längsta Grand Slam-final, kunde förstås inte missas.
Och vilken kamp det blev. Djokovic och Nadal gav ju maximalt såväl fysiskt som mentalt i en final som innehöll allt. Signifikativt nog kom matchens två längsta slagväxlingar i andra hälften av femte set, och det var inte precis rallys av karaktären ”håll bollen i spel”.
För alla uppåtsträvande tennisjuniorer är det en ynnest att ha två av världens absolut bästa idrottsmän alla kategorier att se upp till. Federer och Murray är ju för övrigt inga dåliga föredömen de heller.
I reklampauserna var det läge att på TenTour Online följa en intensiv svensk tävlingshelg. VTS-are var inblandade i Vintertouren i Norrahammar samt i juniortävlingar i Linköping, Borås, Kristianstad och Vetlanda. En dag som denna är det angenämt att konstatera, att de flesta av tävlingsarrangörerna är alerta med resultatuppdateringen.
Vetlanda TK:s tävling är ett glädjande nytillskott i det småländska tävlingsutbudet.VTS fick med en premiärvinnare i Njudungsmetropolen. Grattis Theo Lindahl till den överlägsna 12-årstriumfen.
I Norrahammar var två av herrkvartarna repriser på förra helgens Glimstedt Open och med upprepning också vad gäller utgången. Pontus Norberg vann igen över Viktor Stjern GLTK, medan Viktor Odenbrink precis som i Glimstedt Open tvingades ge vika mot Tobias Blomgren KLTK.
Desto mer glädjande var det att Pontus tog VTS-revansch genom att betvinga Tobias i en semifinalrysare av Melbournesnitt, 7-6, 4-6, 7-6.
Finalen slutade lika bittert för Pontus som den i Melbourne för Nadal. VTS-aren tvingades ge sig mot toppseedade Markus Eriksson Ullevi med 6-1, 5-7, 6-7 i en ny rysare.
Viktoria Björk, som var ett utropstecken i Glimstedt Open, följde upp med vinst i damklassen i Kristianstad. Finalopponent var Anna Persson Lidingö. Energiknippet Viktorias comeback är en vitamininjektion för hela tjejverksamheten i VTS.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: