Betänketid överflödig

Det behövdes ingen extra betänketid för att ta ställning i ”Duellen” i senaste numret av Svenska Tennismagasinet, som damp ner i brevinkastet igår. Ämnet var Elitserien, dess syfte och format.
Duellanter var Lars Sologub, klubbchef i Ullevi TK som är relativt ny inom tennisen med förflutet i badminton, och kollegan Kenneth Bejbom i Näsbyparks TK. Kenneth sitter också med i Svenska Tennisförbundets styrelse.
Den erfarne och omdömesgille Kenneth vill – precis som vi i VTS – ha kvar elitserien i sitt nuvarande format. Näsbyparksledaren argumenterar klokt för bibehållande av formatet 4 singlar och 2 dubblar utifrån sportsliga premisser.  Han hyser inga betänkligheter mot att en jämn och rafflande lagmatch kan dra ut på tiden.
Göteborgaren Sologub pläderar däremot för en övergång till 3 singlar och 1 dubbel, med tidsmässig komprimering som huvudskäl. Bevekelsegrunderna vilar mer på sidoliggande än sportsliga aspekter. För att hålla nere till två insläpp menar Sologub att det skall vara ”nya” spelare i dubbeln.
Ullevimodellen har två klara nackdelar. Färre spelare ges möjligheten till det i många avseenden utvecklande lagspelet och det i tillspetsade lägen taktiska spekulerandet i formering av dubbelkonstellationer försvinner. Dubbelparet måste förhandsnomineras precis som singelspelarna.
I övrigt – mest frågor av mer kosmetisk karaktär – uteblev duellen. Båda parterna var tydligen ense om kringaktiviteter, domarfrågor etc. Däremot hade man gärna sett synpunkter på frågorna om eventuell övergång till rak serie och eventuell utsträckning i tiden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: