Äntligen

Det enda, som officiellt har rapporterats i media under Robin Söderlings mer än halvårslånga skadeuppehåll, har varit halvkvädna visor via agenten Nina Wennerström. Frågor, rykten och spekulationer av både rimligt och orimligt innehåll har naturligt nog följt i kölvattnet av de vaga beskeden.
Därför är det på många sätt förlösande att ta del av intervjun med Robin själv i SvD. Robins val att låta Jonas Arnesen få nyheten är ingen tillfällighet. Det handlar om förtroende.
Dessvärre är det inte så lyckligt, att intervjun lämnar besked om att frågetecknen har rätat ut sig. Robins fysiska status är uppenbarligen fortfarande mycket bräcklig. En pärs av det slag som Robin genomgått påverkar självklart också psyket. När den av hela tennissverige hett efterlängtade comebacken kan ske och om den över huvud taget kommer att ske står fortfarande skrivet i stjärnorna.
Självklart blir återtåget svårare och jobbigare ju längre tiden går tills Robin kan återgå till träning i full skala. För svensk tennis framstår rena mardrömsscenariot, om det värsta skulle inträffa, d v s att Robins karriär är över.
Robin själv verkar, av samtalet med Jonas att döma, vara väldigt insiktsfull och beredd att hantera såväl en mödosam väg till comeback som en i värsta fall alldeles för tidig övergång till ett liv utanför ATP-touren.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: