Välförtjänt, Viktor!

JSM-avslutningen i Strandbjörkshallen började i moll men slutade dessbättre i dur. Den trista öppningen var att Morgan Johansson, finalist i både singel och dubbel bland 18-åringarna, tvingades kasta in handduken på grund av magsjuka. Det stora glädjeämnet, åtminstone ur hemmasynpunkt, var förstås Viktor Odenbrinks försvarande av sina båda U21-titlar från Uppsala i fjol.
Morgan hade imponerat stort i semifinalen mot klubbkompisen Gustav Hansson. Alla som följt tävlingen förväntade sig en hyperintressant epilog mot Hasse Simonssons ättelägg Fred. Antiklimax för tävlingen förstås men ännu större antiklimax för Morgan själv och partnern Marcus Månsson. Blekingarna var klara favoriter i dubbelfinalen.
Folket på läktarna – och de var glädjande många – fick sig emellertid till livs tre riktigt sevärda singelfinaler. För oss VTS-are gladde det som sagt alldeles extra, att Viktor blev tvåfaldig mästare. Viktor hade – inte alls oväntat – en lika rafflande som kämpig holmgång med Isak Arvidsson Båstad, en fight som dessbättre, sett med blågula VTS-ögon, slutade lyckligt.
Dubbelguldet fullbordade Viktors framgångsdag. Att vara goda kompisar är en bra förutsättning för att bli ett bra dubbelpar. På den punkten verkar inte Viktor och den alltid lika sympatiske Isak ha några problem.
Viktor är väl värd framgången. Att få bli mästare på hemmaplan är förstås lite speciellt. Hemmaplan innebär emellertid också höga förväntningar och ökad press. Därför var det ett extra plus för Viktor, att han stod rycken.
Och visst hade han publikstöd, Viktor! Extra roligt var att se gamla tenniseprofiler som Gösta Arvidsson, Jan Svensson, Bernt Tibbelin, Kenneth Bergstrand, Eje Hansson, Göran Flood, Ronnie Esaiasson och Lars-Göran Gustafsson – för att nämna några – intensivt följa matchen.
Trevligt var det förstås också att ha tennisförbundets sportchef Johan Sjögren och landslagstränaren Henrik Holm på plats under JSM-slutet.
– – – – – – – – – – –
Domarbesättningen på finalsinglarna med Johan Thestrup, Markus Ellström och ”Ludde” Turesson i stolarna och assisterade av tennisgymnasister på linjedomarpositionerna bildade en imponerande inramning. Tack för gott jobb och tack alla ni andra, som bidrog till ytterligare ett JSM-arrangemang som vi kan vara stolta över.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: