Stor spridning

När de sevärda singelfinalerna i JSM 18/USM21 spelades i Strandbjörkshallen, var klubbspridningen maximal. Ingen enda klubb hade mer än en finalist.
Som VTS-are är vi förstås stolta att Viktor Odenbrink är en av mästarna. Övriga klubbar i den exklusiva skaran av singelfinalister är KLTK, Båstad, Näsbypark, Helsingborg, Kramfors, Fair Play och Karlskrona. Sett utifrån den relativt nya reigonsindelningen, tar Syd och Stockholm nästan hem rubbet. 18-årsmästarinnan Susanne Celic, som representerar Kramfors, slår in en liten kil.
Om man går vidare och även tar med semifinalisterna, tillkommer tre klubbar: SALK, Danderyd och Saltsjöbaden, alltså Stockholm för hela slanten. Sett till antal finalister eller semifinalister är KLTK vassast med tre spelare och med 18-årsmästaren Fred Simonsson i spetsen.
Något förbluffande är att Göteborgs- och Västregionerna helt saknar singelrepresentation från semifinalnivå. I Göteborg finns ju storklubbarna GLTK och Ullevi och i Västregionen är metropolen Lidköping med rikstennisgymnasiet ett starkt fäste.
Uppsala, en gammal fin tennisstad, hade en enda deltagare, som för övrigt föll redan i första omgången. En storstad som Norrköping fanns inte med ens i deltagarförteckningen.

Annonser

One Response to Stor spridning

  1. Ola H skriver:

    Spridningen är väl av godo, Linköping imponerar inte heller…

    Men framtiden? Vet ens spelare vilken klubb de representerar längre? Många tränar ju bara privat eller på ngn akademi. Hur kommer det se ut om 5-10 år?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: