Glest besökt

Årsmöten är sällan särskilt upphetsande tillställningar. Som ansvarskännande föreningsmedlem ställer man ändå upp, då kallelsen kommer. Alltså drog Tuomas Heinonen och jag ner till Karlskrona och Telenor Arena för att representera VTS på Tennis Syds stämma.
Själva mötet förlöpte helt som antyds i ingressen och var snabbt avklarat. Inget kontroversiellt låg i luften. Ämnet för förövningen ”Anställningsavtal och lönesättningar” bidrar väl inte heller med särskilt mycket extra dragningskraft.
Regionen omfattar 155 klubbar. Av dessa var 14, alltså mindre än 10 procent, representerade på mötet. Siffran är skrämmande låg, även om man beaktar att lokaliseringen till Karlskrona är allt annat än central i regionen.
På den tiden Smålands Tennisförbund fortfarande existerade, hade 14 närvarande klubbar betraktats som en närmast usel siffra. Om jag inte räknade fel, var fyra Smålandsklubbar på plats. Av dessa var VTS den enda, vars representanter inte ändå var där som styrelseledamöter eller tjänstemän i regionen. Småländsk tennis har mått bättre än vad den gör just nu.
Återigen aktualiseras problemen med de stora avstånden i Tennis Syd. Att man inte tar sig ner till Karlskrona från t ex Västervik eller Tranås för ett årsmötesbesök finns inte något att säga om. Därför är det viktigt att plats för årsmötet väljs så centralt som möjligt. I Småland blev Vrigstad – så mitt i distriktet man kunde komma – efterhand permanent årsmötesplats.
Ett tydligt intryck från årsmötet är, att verksamhetschefen Christer Sjöö alltmer framstår som spindeln i verksamhetsnätet. Utan Christers kompetenta och engagerade arbete skulle Tennis Syd vara en koloss på lerfötter.
– – – – – – – – – – – –
På onsdag är det årsmöte i Växjö TS. VTS-are, visa er solidaritet och ert ansvar genom att möta upp i Harry Olsson-rummet. Välkomna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: