Varför inte fler?

Anrika handicaptävlingen Skeppet har seglat i hamn i sin andra upplaga efter återupptagandet i fjol. Pontus Kumlin blev den 43:e vinnaren genom åren i en tävling, som spelades för första gången redan 1948.
Övergången från det gamla handicapsystemet till datoriserad ranking på 90-talet medförde, att Skeppet lades i malpåse i drygt 15 år. I fjol blev det dessbättre comeback med den ändringen, att vi övergick till s k rullande handicap.
Lite sorgligt är att den nygamla tävlingen fortfarande inte fått genomslag. På den gamla goda tiden kunde deltagarantalet vara tresiffrigt, och precis alla kategorier av spelare deltog. I de båda come back-upplagorna har det handlat om ett drygt 20-tal. Varför, kan man fråga sig.
– Verkar handicapräkningen svår och avskräckande?
– Tycker man inte att det är en ”riktig” tävling?
– Varför saknas nyfikenhet på att pröva handicapspel?
Handicapformen är alldeles utomordentlig för att sätta extra fokus på speluppläggning, taktiska aspekter och att värdera poängen i olika situationer. Dessutom gör det rullande handicapsystemet, att vart och vartannat set går till 6-4 eller 6-5. Stenhårt alltså!
Vi kör givetvis vidare med Skeppet och hoppas på ett kraftigt ökat deltagarantal nästa år. Ni, som har varit med i nystarten och tyckt att Skeppet är kul, tala om det för era kompisar!
För historienörden kan vinnare genom åren vara intressant läsning, en bit av Växjötennisens adelskalender. Fyra skepp har funnit sina slutliga vinnare, Tryggve Löthman, Kurt Magnusson, Mats Wilander och Jonas Björkman. Nog borde det vara sporrande för dagens VTS-ungdomar att hamna i samma sällskap som Mats och Jonas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: