Ljungby tillbaka på banan

Till och från har jag på den här platsen beklagat det slumrande tillståndet i Kronobergsk tennis exklusive Växjö TS. Därför är det glädjande att notera ett tydligt trendbrott i detta dystra faktum.
Jag var inne på TenTour Online och upptäckte Ljungby TK:s klubbmärke , något som mig veterligt tidigare bara förekommit i något klubbutbytessammanhang. Inte nog med det, LTK-logon fanns i dubbel upplaga.
Jag tittade nyfiket lite närmare på ”Ljungby TK:s klubbmästerskap” och blev imponerad. Sunnerboklubben spelar KM i hela 16 klasser. Om man klickar vidare till lottningsträden, visar det sig att deltagarantalet är mycket gott överlag.
Spelkvalitén har jag ingen uppfattning om. Den är säkerligen betydligt lägre än på LTK:s storhetstid, då Egron Toffthén, Berno Landström och – under en kort tid – Torvald Eng tillhörde det småländska toppskiktet. Men det spelar ju mindre roll. Huvudsaken är att ytterligare en kronobergsklubb är med på banan.
Helt anonymt är det dock inte i lottningsträden. Bernos ättelägg Claes är t ex andraseedad i herrsingel A. Ett annat namn med gedigen tennisbakgrund är Åsa Ellbring, som är tennisuppfostrad i Tabergsdalen och som för övrigt var Växjöbo för ett antal år sedan.
Tävling nummer två då? Jo, LTK kommer att arrangera en sommartourtävling i juni. I VTS applåderar vi det friska initiativet. Det har aldrig hänt att vi haft en tourtävling bara ungefär en halvtimmes resväg bort.

Annonser

One Response to Ljungby tillbaka på banan

  1. Jozo Grbavac skriver:

    Tack Åke för en positiv respons på de aktiviteterna som händer hos oss i Ljungby TK. Hoppas vi ses under Sommartouren och Silverstone Open. Ni är hjärtligt välkomna!

    Jozo Grbavac
    Ljungby TK:s chefstränare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: