Inte lika dominerande

18- och 16-årskillarna snyggade till det som var på väg att bli det minst framgångsrika DM/RM-et för VTS på mycket länge. Oliver Nilsson och Daniel Svensson var glädjande utropstecken i den RM-avdelning som genomfördes i Norrahammar.
Oliver och Daniel är två högst välförtjänta mästare. Oliver, som alltid gör ett seriöst och fokuserat intryck, stod lite överraskande och ett år ung som 18-årsmästare efter hård finalfight mot toppseedade klubbkompisen Robin Thour.
Daniel har hög potential i sitt spel och fick den här gången full utdelning. Den hårtslående VTS-aren, som har ett spännande och utvecklingsbart vapen i sin forehand, finalvann i raka set över oberäknelige Erik Nordblom Kalmar.
Lyckan blev fullständig för Oliver och Daniel, då de också enkelt spelade hem mästerskapstecknen i dubbel. Partners var finalopponenterna i singel.
I Värnamo, där 12- och 14-åringarna gjorde upp, inskränkte sig VTS-utdelningen till en dubbeltitel för David Lindahl i den äldre avdelningen. VTS-aren hade singelmästaren Simon Hedin Tabergsdalen som partner.
Besvikelsen i Värnamo var 12-årskillarna, en besvikelse som dock har sin förklaring. Kasper Qvarfordt och Simon Sälgfors har varit otursgubbar under stora delar av perioden efter jul. Skador och sjukdomar har avlöst varandra med jämna mellanrum, och det sätter givetvis sina spår.
I VTS är vi så gammalmodiga, att vi fortfarande tycker att DM/RM-tävlingarna har lite högre status än vanliga sanktionerade tävlingar exklusive ”de fyra stora”. Det var stort, när Mats Wilander första gången vann ett DM. Det var stort, när Oliver och Daniel vann i Norrahammar. Det kommer förhoppningsvis att vara stort att vinna RM också framöver.

Annonser

One Response to Inte lika dominerande

  1. Rutger skriver:

    Minska ner era träningar till 1 ggr i veckan så kommer nog framgångarna tillbaka. 😉 Wilander tränade tydligen bara 2 ggr i veckan..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: